Keskustan Pertti Hakanen ja Juha Pylväs (oik.) eduskunnan täysistunnossa. (Lehtikuva/Martti Kainulainen)

Keskustaedustajat tyrmäävät kokoomusministerin vihjailut

Keskustan kansanedustajat Pertti Hakanen, Eerikki Viljanen, Juha Pylväs ja Lasse Hautala tyrmäävät ministeri Kai Mykkäsen (kok.) vihjailut EU-rahoituksen suuntaamisesta pois maataloudesta.

Heidän mukaansa maatalouden rahoituksen säilyminen on tulevalla EU:n budjettikaudella kiistaton välttämättömyys.

– Rahoituksesta leikkaaminen ei tule kuuloonkaan tilanteessa, jossa tuottajat elävät historiallisen syvässä talousahdingossa. Näin tekemällä vaarannettaisiin henkitoreissaan oleva kotimainen tuotantomme, Pertti Hakanen, Eerikki Viljanen, Juha Pylväs ja Lasse Hautala sanovat tiedotteessaan.

Keskustakansanedustajien mielestä ”tällaisen vihjailu osoittaa täydellistä tietämättömyyttä ja välinpitämättömyyttä kotimaisesta ruuantuotannosta”. Heidän mukaansa on erittäin huolestuttavaa, että kokoomuksen kärkipaikoilta löytyy tällaisia näkemyksiä.

– Mikäli EU:n rahoituksen painopisteen siirtäminen pois maataloustuista on kokoomuksen virallinen näkemys, olemme huolissamme hallituskumppanimme sitoutumisesta kotimaisen ruuantuotannon pelastustalkoisiin laajemminkin. Kokoomuksesta ei näytä löytyvän maatalouden puolustajia, kansanedustajat piikittävät.

Lisäksi heidän mukaansa olisi haitallista antaa vapaaehtoisesti myöten tärkeän maataloussektorin rahoituksesta, sillä se heikentäisi Suomen EU:lle maksamaa nettomaksuosuutta.

– Maataloustuet ovat merkittävä osa siitä hyödystä, jonka saamme jäsenmaksuamme vastaan. Emme halua, että tuleva rahoituskausi toisi Suomelle ja kotimaiselle ruuantuotannolle kestämättömän ja itse aiheutetun laskun.

Keskustakansanedustajien kannanotto on vastine keskiviikkona Maaseudun Tulevaisuudessa ilmestyneeseen Kai Mykkäsen haastatteluun: ”Isojen ruokafirmojen otettava vientivastuuta”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt