Mikko Kärnä. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Keskustaedustaja: Suomi kuin epädemokraattinen banaanivaltio

Mikko Kärnä katsoo, että oikeusministeri ja hänen johtamansa virkamiehet ovat epäonnistuneet täydellisesti.

– Torstaina meille kerrottiin, että vaalit järjestetään normaalisti. Lauantaina meille sitten kerrotaan, että vaalit siirretään. Pidän tätä aivan uskomattomana. Useat maat ovat pystyneet järjestämään vaalinsa tämän pandemian aikana, kuten vaikkapa Yhdysvallat. Vain epädemokraattiset banaanivaltiot ovat käyttäneet pandemiaa perusteena vaalien siirtämiselle, toteaa kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.).

Hän toteaa, että oikeusministeriöllä on ollut kuukausia aikaa varautua tähän tilanteeseen, mutta mitään ei ilmeisesti olet tehty.

– Pidän tätä häpeällisenä, hän sanoo.

Kärnän mukaan hänen poliittista toimintaansa on aina ohjannut tai tulee ohjaamaan vapaus. Tässä tapauksessa sitä loukataan ministeri (Anna-Maja) Henrikssonin (r.) ja oikeusministeriön virkamiesten toimesta.

– Oikeusministeri ja oikeusministeriö ovat ilmeisesti valmistelleet ihmisten liikkumista rajoittavaa lainsäädäntöä kuukausia. Vastaavasti tärkeimmän perusoikeuden, äänioikeuden, käyttämisen suojaavaa lainsäädäntöä ei ole valmisteltu millään tavalla. Pidän tätä niin törkeänä toimintana, että ministerin tulisi pyytää eroa ennen kuin kukko tulevana aamuna laulaa. Kaikkien suomalaisten tulisi vaatia samaa, Kärnä tykittää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt