X
SULJE MAINOS
Keskustan kansanedustaja Joonas Könttä. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Keskustaedustaja rajakriisistä: Kännykät pois ja asiat selviksi

Joonas Köntän mukaan hallituksen ja opposition tulisi puhaltaa yhteen hiileen hybridiuhkien edessä.

Kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) vaatii hallitusta ja oppositiota pikaisesti neuvottelemaan yhteisen linjan valtion rajoihin, turvallisuuteen ja hybridiuhkiin liittyvissä asioissa.

– Tapahtumat Puolan ja Valko-Venäjän rajalla osoittavat, että EU-maita ja myös Suomea kohtaan kohdistuu hybridiuhkia. Näiden uhkien edessä meidän pitää puhaltaa yhteen hiileen, Könttä kirjoittaa kannanotossaan.

– Kaikkein vähiten tässä tilanteessa on varaa siihen, että toiminta on hapuilevaa ja viestit ristiriitaisia.

Köntän mielestä opposition kokoomus ja perussuomalaiset ovat esittäneet hallitukselle oikeutettuja kysymyksiä ja ehdotuksia. Maan asioista vastuullisten olisikin hänen mukaansa nyt tehtävä yhdessä nopeasti ja jämäkästi kaikki tarpeellisen Suomen rajojen ja suomalaisten turvallisuuden varmistamiseksi.

– Samalla lähetämme maailmalle yhtenäisen viestin siitä, että Suomessa asiat ovat hallinnassa ja että maamme on valmistautunut kaikkiin uhkiin.

Könttä esittää, että presidentti ja pääministeri kutsuvat puoluejohtajat koolle periaatteella ”laitetaan kännykät pois ja puhutaan asiat selviksi”.

– Yksi tavoite hybridioperaatioissa on lietsoa repiviä poliittisia riitoja kansojen sisälle. Huolehditaan siitä, että emme pelaa ulkovaltojen pelikirjan mukaisesti, Könttä summaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt