VR:n junat seisovat Helsingin ratapihalla. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Keskustaedustaja: Onko VR johtanut ministeriötä harhaan?

Mitä tietoja VR on ministerille toimittanut ja miten ministeri on niitä tulkinnut, tiedustelee Joonas Könttä.

Kansanedustaja Joonas Könttä (kesk.) tiedustelee kirjallisessa kysymyksessään liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalta (sd.), onko mahdollista, että VR on antanut ministeriölle epäselviä tietoja kalustoonsa liittyen.

Turun Sanomien (27.9.2020) mukaan VR:n kaluston saatavuudessa ja määrässä on toimijoiden välillä vähintäänkin epäselvyyksiä ja viestikatkoksia. Samaisen artikkelin mukaan VR:llä olisi vapaata kalustoa myös uusille yhteysväleille.

– Mielestäni on käsittämätöntä, jos Turun Sanomien tiedot pitävät paikkansa ja VR on toimittanut vähintään harhaanjohtavaa tietoa liikenne- ja viestintäministeriön ja ministerin käytettäväksi, Könttä sanoo.

– Aiemmassa kirjallisessa kysymyksessäni kysyin henkilöjunaliikenteen lisäämisestä. Ministeri Harakan vastauksen mukaan: ”Ongelmaksi nousee soveltuvan kaluston puute.” Ministeri totesi vastauksessaan, että VR:llä ei ilmoituksen mukaan ole vapaata lähiliikennekalustoa uusille yhteysväleille, hän jatkaa.

Könttä toteaa, että Turun Sanomien tietojen valossa on ministerin vastauksessa ja VR:n kalustotilanteen osalta selkeä ristiriita.

– On epäselvää, mikä on todellinen tila kaluston saatavuudesta ja määrästä? Mitä tietoja VR on ministerille toimittanut ja miten ministeri on niitä tulkinnut?

Könttä muistuttaa hallitusohjelman kirjauksesta, jonka mukaan ”mahdollistetaan henkilö- ja tavaraliikenne vähän liikennöidyillä ja käytöstä poistetuilla rataosuuksilla”.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt