Juha Sipilä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Keskusta suuntaa oppositioon – Juha Sipilä luopuu puheenjohtajuudesta

Keskustan puoluehallituksen mukaan puolueen kynnys lähteä hallitukseen on korkea.

Keskustan puoluehallitus päätti tänään tiistaina kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen syyskuussa.

– Vaalitulos ei jätä minulle mahdollisuuksia. Nyt koolla oleva puoluehallitus päätti pyynnöstäni kutsua koolle ylimääräisen puoluekokouksen, joka valitsee keskustalle uuden puheenjohtajan 7.9.2019. Hoidan puheenjohtajan tehtävää siihen saakka, pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kirjoittaa blogissaan.

Puoluehallitus päättää kesäkuun kokouksessaan ylimääräisen puoluekokouksen paikkakunnan.

Keskustan puoluehallituksen mukaan vaalituloksen perusteella äänestäjät ovat osoittaneet keskustan suunnan oppositioon.

– Keskusta on tottunut palvelemaan isänmaata siltä paikalta, jonka kansa sille osoittaa, keskustan puoluehallitus toteaa tiedotteessaan.

Keskustan kynnys lähteä hallitukseen suuren vaalitappion jälkeen on puoluehallituksen mukaan korkea. Puoluehallitus paalutti, että keskusta lähtee hallitukseen vain sellaisen hallitusohjelman pohjalta, jossa koko Suomesta pidetään huolta ja määrätietoista työtä työllisyysasteen nostamiseksi 75 prosenttiin jatketaan.

Lisäksi sosiaali- ja terveydenhuollon sekä maakuntauudistus pitää viedä maaliin nykyisen valmistelun pohjalta ilman laajaa valinnanvapautta. Perhevapaauudistuksen pitää olla parannus perheille eikä kotihoidontukea saa heikentää.

Keskustan kynnyskysymys on myös sosiaaliturvan uudistaminen perusturvaa vahvistamalla erityisesti pienituloisten eläkeläisten ja vähävaraisten lapsiperheiden aseman parantamiseksi. Lisäksi muun muassa maatalouden kannattavuutta on parannettava.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt