”Keskusta se vasta rokottaakin eläkeläisiä”

Kokoomusedustajien mukaan keskusta on luopumassa periaatteesta, ettei seniorien verotus saa olla muita kansalaisia ankarampaa.

Kokoomuksen kansanedustajat Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz kirjoittavat Aamulehdessä vastauksena pääkirjoitukseen, jossa väitettiin, että keskustan vaaliohjelma sisältäisi työ- ja eläketulovähennyksen korotuksen.

– Tämä on väärä tieto. Keskustan vero-ohjelmassa ei ole asteikkokevennystä korvauksena eläkeindeksin leikkaamisesta eikä keskustan ohjelmaan sisälly myöskään eläketulovähennyksen korotusta, Sasi ja Zyskowicz toteavat.

– Näin keskustan vero-ohjelma rokottaa eläkeläisiä kahta kautta ja saattaa heidät palkansaajia heikompaan asemaan.

Edustajien kirjoituksen otsikkona on ”Suomen keskusta se vasta rokottaakin eläkeläisiä”.

Kimmo Sasi ja Ben Zyskowicz muistuttavat, että kokoomuksen vaatimuksesta Matti Vanhasen II hallituksen ohjelmaan kirjattiin, että eläkeläisten verotus alennetaan kaikilla tulotasoilla korkeintaan palkansaajan verotuksen tasolle. Tämä toteutettiin 2009 alusta kasvattamalla eläketulovähennystä.

– Periaate, jonka mukaan kansakuntaamme rakentaneiden seniorien verotus ei saa olla ankarampaa kuin muiden kansalaisten, on meille tärkeä. Siksi hämmästelemme suuresti, että keskusta on luopumassa tästä periaatteesta, vaikka me siitä punamultakauden jälkeen yhdessä sovimme, Sasi ja Zyskowicz kirjoittavat.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt