Keskustan eduskuntaryhmä tekee seuraavan väliarvion hallitusneuvotteluiden tilanteesta viikonlopun jälkeen. LEHTIKUVA / KALLE PARKKINEN

”Keskusta saa vedätettyä Antti Rinteeltä vielä paljon”

Kokoomuksen Timo Heinosen mukaan keskustalla on hallitusneuvotteluissa pelinrakentajan rooli.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen pitää todennäköisenä, että keskusta saa läpi kynnyskysymyksensä hallitusneuvottelija Antti Rinteen johdolla valmisteltavaan hallitusohjelmaan.

Keskusta ilmoitti perjantaina, että puolue sitoutuu hallitusneuvotteluissa aiemmin asettamiinsa kynnyskysymyksiin. Puolueen puheenjohtaja Juha Sipilä esitti tuolloin, että keskusta ei voi perääntyä yhdestäkään kynnyskysymyksestä, koska sen mandaatti on rajattu niihin.

Heinonen katsoo, että keskustan neuvotteluasema on nyt erittäin vahva.

– Oikein. Kannattaa pitää tiukasti kiinni, sillä demareiden pakko taipua näihin, sillä heillä ei ole muuta mahdollisuutta saada hallitusta kasaan missä mukana olisi vihervasemmisto mukaan lukien vasemmistoliitto. Keskusta saa vedätettyä Rinteeltä vielä paljon, Heinonen kirjoittaa Facebookissa julkaistussa tilapäivityksessään.

Heinosen mukaan SDP on onnistunut Antti Rinteen johdolla hallitusneuvotteluissa äärimmäisen huonosti.

– SDP ja Rinne pelasivat korttinsa historiallisen huonosti ja amatöörimäisesti käsistään ja se jo hiertää demareiden rivejä sisältä, hän avaa kommenttikentässä.

– Vasemmisto tietää, että oppositio kutsuu jos keskustan kanssa eivät onnistu, eli kaikki myytävänä. Keskusta on jo Rinteen hallituksen pelinrakentaja ja tämän he myös tietävät ja käyttävät, Heinonen päättää.

Oikein. Kannattaa pitää tiukasti kiinni sillä demareiden pakko taipua näihin sillä heillä ei ole muuta mahdollisuutta…

Posted by Timo Heinonen on Saturday, May 18, 2019

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt