X
SULJE MAINOS
Hallituspuolueiden puheenjohtajat Li Andersson, Katri Kulmuni, Sanna Marin, Anna-Maja Henriksson ja Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Keskusta on hätääntyneessä tilassa”

Hallituspohja voi Osmo Soininvaaran mielestä vaihtua jo lähitulevaisuudessa.

Keskustan kannatuksen lasku tekee siitä hallituspuolueille harmillisen kumppanin, toteaa Osmo Soininvaara blogissaan. Soininvaara on vihreiden entinen puheenjohtaja ja kansanedustaja.

– Voi olla, että aivan lähitulevaisuudessa keskustalta menee hermot, jos kannatuksen syöksyminen alaspäin jatkuu. Viikon sisällä tulee taas yksi kannustusmittaus. Keskusta on neuvottomassa ja hätääntyneessä tilanteessa, mikä tekee siitä todella harmillisen hallituskumppanin, Soinivaara kirjoittaa.

Soininvaaran mukaan keskustan kannatuksen lasku saattaa lopulta johtaa siihen, että se ei halua jatkaa hallituksessa.

– Jos keskusta näkee parhaaksi vetäytyä hallituksesta, tai muut kyllästyvät sen panikointiin, jäljellä on toinen toistaan huonompia vaihtoehtoja. Niistä ehkä vähiten huono olisi keskustan vaihtaminen kokoomukseen hallituksessa.

– Jos keskusta sinnittelee hallituksessa niin kauan, että ehtivät vaihtaa puheenjohtajakseen Annikka Saarikon, puolueen tilanne ja työskentelytapa voi tietysti olla kokonaan toinen, Soininvaara spekuloi.

Blogikirjoitus on vastaus kokoomuksen Juhana Vartiaisen tviittiin, jossa Vartiainen toivoi soininvaaralta myönteisempää suhtautumista kokoomukseen. Soininvaaran mukaan vihreiden ja kokoomuksen on pystyttävä yhteistyöhön.

– Tai sanotaan se vähän suoremmin. Jos keskusta lähtee hallituksesta, kokoomus on seuraavassa hallituksessa. Jos se ei ole siellä vihreiden kanssa, se on siellä perussuomalaisten kanssa. Kumman haluatte?

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt