Timo Heinonen. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

”Keskusta näyttää myyneen viimeisetkin periaatteensa”

Kansanedustaja Timo Heinonen on hämmästynyt budjettiriihen tuloksista.

Vasemmistohallituksen tukipuolueeksi lähtenyt keskusta näyttää myyneen viimeisetkin periaatteensa ja kynnyskysymyksensä, toteaa kansanedustaja Timo Heinonen (kok.).

Heinonen muistelee, kuinka kesäkuussa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen totesi Ylellä, että keskusta ei voi jatkaa hallituksessa, jos sen talouspolitiikan pohja murenee.

– Kurvinen totesi, että ”Keskusta ei ole mukana hallituksessa, joka on talouspoliittisesti epäuskottava”. Nyt kun tämä on toteen käynyt, niin pitää kysyä, että lähteekö keskusta vasemmistohallituksesta jo tänään vai vasta huomenna, kysyy Heinonen.

Kesällä keskustasta vielä vakuuteltiin, että koronan aikana otettujen velkojen maksu alkaisi jo syksyn budjettiriihestä.

– Nyt velanotto näyttää vain kiihtyvän ja pitkittyvän ja laskun maksu jää lapsille ja lapsenlapsillemme. Tämän kaiken muun joutuvat jälleen muut puolueet siivoamaan, kun vasemmistohallituksen juhlat jossain vaiheessa päättyvät, toteaa Heinonen.

Heinonen olisi toivonut syksyn budjettiriihestä aitoja rakenteellisia työllisyystoimia ja -reformeja, jotka olisivat vaikuttaneet työllisyyteen myönteisesti nopeasti, mutta myös pysyvämmin.

– Tällaisia olisivat olleet paikallisen sopimisen laajentaminen suomalaisissa yrityksissä, työnverotuksen keventäminen ja myös yritysverotuksen uudistaminen kohti Viron veromallia ja myös työelämän aito kehittäminen. Olisin itse pitänyt arvokkaana myös eläkkeellä olevien työnteonteon mahdollisuuksien parantamista, listaa Heinonen.

– Nyt hallitus sysäsi jälleen kaiken eteenpäin. Näköjään mitään ei ole pakko tehdä, kun velkarahaa vain saa, kuittaa Heinonen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt