X
SULJE MAINOS
Keskustan hallintovaliokuntaryhmän jäsenet kiittelevät perussuomalaisten tekemää maahanmuuttopoliittista linjanmuutosta. LEHTIKUVA/SARI GUSTAFSSON

Keskusta kiittelee perussuomalaisia

Keskustalaiset kiittelevät perussuomalaisten tekemää maahanmuuttopoliittista linjanmuutosta.

Keskustan hallintovaliokuntaryhmän jäsenet Juha Pylväs, Mikko Kärnä, Hanna Huttunen ja Joonas Könttä kiittelevät perussuomalaisten tekemää maahanmuuttopoliittista linjanmuutosta.

Eduskunta keskusteli keskiviikkona tyttöjen sukupuolielinten silpomisen erillislailla kriminalisoivasta kansalaisaloitteesta ja perussuomalaistenkin linjana oli, ettei silpomisvaarassa olevia naisia ja tyttöjä voi palauttaa kotimaihinsa.

– Tämä on täydellinen linjamuutos suhteessa perussuomalaisten aiempiin koviin puheisiin. Olemme tähän saakka olleet skeptisiä, kykenemmekö löytämään tässä maassa konsensuksen maahanmuuttopolitiikan suhteen, mutta eilisen jälkeen olemme toiveikkaita, keskustan kansanedustajat sanovat.

Heidän mukaansa perussuomalaiset tulivat keskustan inhimilliselle, mutta realistiselle linjalle.

– He (perussuomalaiset) vaativat vielä vaaliohjelmassaan, että kaikki humanitäärinen maahanmuutto on lopetettava ja kiintiöpakolaisuus lakkautettava. Eilen puolueen edustajat kuitenkin totesivat salissa, ettei silpomisuhan alla olevia naisia ja tyttöjä voi palauttaa kotimaihinsa. Tämä tarkoittaa, että perussuomalaiset eivät hyväksy palautuksia sellaisiin maihin kuin esimerkiksi Somalia, Etiopia, Nigeria, Egypti ja Irak.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt