X
SULJE MAINOS
Venäjän joukkoja Zapad-harjoituksessa. LEHTIKUVA / AFP

Kenraalin mukaan Venäjän Zapadissa harjoiteltiin hyökkäystä naapureihin

Harjoitus tähtäsi Puolan asevoimien operaatioesikunnan päällikön mukaan Kremlin pönkittämiseen lähialueilla.

Venäjä ja Valko-Venäjä harjoittelivat Puolan asevoimien operaatioesikunnan päällikön, kenraaliluutnantti Tomasz Piotrowskin mukaan syyskuisessa Zapad-2021-suurharjoituksessaan hyökkäyksellisiä toimia läntisiä naapurimaitaan vastaan.

– Meillä ei ole epäilystäkään siitä, että Venäjä pyrkii erittäin päättäväisesti palaamaan globaaliksi suurvallaksi, Varsovan kansainvälisessä turvallisuusfoorumissa puhunut Piotrowski sanoo.

Venäjän vihamieliset toimet naapurimaitaan vastaan olivat hänen mukaansa täydessä vauhdissa jo kauan ennen harjoituksen virallista käynnistymistä. Vaikka harjoituksen viralliseksi ajankohdaksi oli ilmoitettu syyskuu, niihin liittyvä Venäjän asevoimien toiminta oli alkanut jo tammikuussa ja jatkui lokakuulle.

– Venäjän järjestämät harjoitukset vahingoittavat meitä merkittävästi – eivätkä vain harjoituksen aikana. Venäjä harjoittaa niiden yhteydessä informaatiosodankäyntiä, provokaatioita, painostusta, vakoilua ja kyberoperaatioita, hän toteaa.

Tämänkertainen Zapad-harjoitus oli Piotrowskin mukaan selvästi aiempia vastaavia harjoituksia laajamittaisempi.

Tämä koskee hänen mukaansa paitsi harjoitukseen osallistuneiden joukkojen määrää, myös suorituskykyjä ja eri puolustushaarojen roolia. Venäjän puolustusministeriön strategiseksi luonnehtimaan harjoitukseen osallistui tiettävästi yhteensä yli 200 000 venäläistä ja valkovenäläistä sotilasta.

Piotrowskin puheenvuoroa on referoinut amerikkalainen verkkolehti Defense News.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt