X
SULJE MAINOS
Sanomatalo Helsingissä. LEHTIKUVA / SILJA-RIIKKA SEPPALA

KD:n kansanedustaja: Kaltaiselleni ei ole tilaa Helsingin Sanomien Suomessa

Antero Laukkasen mukaan perinteisten arvojen tukijat ovat lehdelle taantumuksellisia ääri-ihmisiä.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen on edelleen huolissaan Helsingin Sanomain laajasta sunnuntaireportaasista kollegansa Päivi Räsäsen tapauksesta.

– Artikkelia lukiessa tuntui siltä, että ensin oli valittu tavoite ja sitten menetelmä, jolla siihen päästään. Tutkinnallinen ote ja objektiivisuus olivat lähes kateissa, sillä niin läpinäkyvä oli toimittajan asenne, Antero Laukkanen aloittaa Facebookissa.

Hänen mukaansa HS:lle ei näytä enää riittävän se, että Räsänen saadaan näyttämään ”vihapuhepahikselta”.

– Myös kaikki ne tahot, jotka häntä jollain tavalla tukevat, jopa oikeudelliset avustajat ja asianajajat ovat huonoja, väärän ajattelutavan ja arvopohjan omaavia. Ei väliä vaikka he olisivat maineikkaiden yliopistojen professoreita, he ovat Hesarin mielestä jotenkin huonoja professoreita, koska puolustavat Räsäsen sanan- ja mielipiteen vapautta.

– Ja, jotta Räsästä avustavien tahojen huonous tulisi todistetuksi, niin olihan sekin nostettava esiin, että jotkut näistä avustajista auttoivat myös ulkoministeri Timo Soinia hänen kujanjuoksussaan, kun hän puolusti oikeutta oman vakaumuksensa mukaiseen elämään.

Antero Laukkasen mukaan ”lukija kokee suurta hämmennystä lukiessaan tällaista yksipuolista ja asenteellista tutkivan journalismin hengen tuotetta”.

– Olisi kansakuntaa henkisesti tervehdyttävää jos Helsingin Sanomat palaisi sille objektiiviselle ja mielipiteen vapauden oikeutta korostavalle journalismin tielle, jossa se luottaisi lukijan kykyyn tehdä omia johtopäätöksiä. Näin ei tule varmaankaan tapahtumaan, sillä niin läpinäkyvä on sen sisäinen tahtotila, jossa se rakentaa ääriliberaalia Suomea, jossa kaikki ne ihmiset ja tahot, joille perinteiset arvot ovat tärkeitä, ovat taantumuksellisia ja jopa jollain tavalla ääri-ihmisiä, joita on oikein väheksyä ja halveksia aina kun siihen tarjoutuu tilaisuus, Laukkanen kirjoittaa.

Kansanedustaja kysyy ”onko Helsingin Sanomien mielestä tosiaan niin, että kansakuntamme henkisen ja hengellisen tulevaisuuden kannalta suurin uhka ovat perinteisiä arvoja arvostavat kansalaiset ja toimijat ja heidän mielipiteensä ja näkemyksensä kestävästä yhteiskunnasta?”.

– Juuri nyt näyttää siltä, ettei minun kaltaiselleni arvokonservatiiville ole tilaa Helsingin Sanomien Suomessa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt