Kristillisdemokraatit kampanjoimassa. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

KD mukaan kokoomuksen välikysymykseen

Kristillisdemokraatit pettyi hallituksen puoliväliriihen laihoihin talous- ja työllisyyspäätöksiin.

Tämän vuoksi kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä kertoo päättäneensä yhtyä kokoomuksen välikysymykseen Sanna Marinin (sd.) hallituksen puoliväliriihen tekemättömistä päätöksistä.

– Hallitus ei ole palaamassa menokuriin toisin kuin pääministeri Marin antoi ymmärtää vielä helmikuussa. Sen sijaan hallitus ehdottaa Suomen pelastamiseksi lisää velkaa ja veronkorotuksia; samalla paljon kaivatut työllisyyspäätökset jäivät jälleen tekemättä. Valtionvarainministeriö on arvioinut, että hallituksen työllisyystoimien työllisyysvaikutukset ovat vain neljännes hallituksen ilmoittamasta, KD:n eduskuntaryhmä toteaa.

Kristillisdemokraatit sanoo tarjonneensa hallituksen käyttöön omaa jo viime syksynä laadittua kymmenen kohdan työllisyyspakettia ja kansalaisten ostovoimaa lisääviä ratkaisuja.

Keskeisiä keinoja ovat muun muassa paikallisen sopimisen edistäminen, sosiaaliturvan uudistaminen, ansiosidonnaisen porrastaminen ja ulottaminen kaikille, yrittäjätili sekä lapsivähennyksen palautus ja kotitalousvähennyksen korotus, polttoaineveron kevennys ja omaishoitajien verovapautus.

– Suomen kansantalouden perusongelma on julkisen talouden kroonistunut alijäämä. Väestön ikääntymiseen liittyvät julkiset menot ovat joka tapauksessa kasvamassa, mikä varmistaa alijäämien kasvun. Tähän perusongelmaan kehysbudjetti ei tuo mitään vastauksia, puolue toteaa.

Kristillisdemokraattien mielestä on kestämätöntä, että Marinin hallitus on jättämässä tuleville hallituksille kaikki keskeiset talous- ja työllisyystoimet sekä tuleville sukupolville jättivelat.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt