Verkkouutiset

KD kysyy ajavatko puolueet maan vai puolueensa etua

Kristillisdemokraattien mukaan hallituskriisiä seuranneessa tuolileikissä on koeteltu luottamusta politiikkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Moni kysyy, ajavatko poliitikot ja puolueet tämän maan vai vain oman puolueensa etua, totesi kansanedustaja Päivi Räsänen kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa Sanna Marinin (sd.) hallituksen hallitusohjelmasta.

Hän totesi, että siksi nopea paluu politiikan arkisiin kysymyksiin on paikallaan.

– Uusvanhan hallitusohjelman pohja rakentuu sen oletuksen varaan, että talouden kasvusuunta jatkuu. Jo keväällä oli tiedossa, että näin tuskin käy. OECD varoitti marraskuun ennusteessaan, että vuonna 2021 Suomen bruttokansantuote laskisi 0,9 prosenttia.

Räsänen arvosteli myös sitä, että kolmen miljardin tulevaisuusinvestointeihin on kirjattu suuri joukko normaaleja juoksevia menoja.

– Jo ensi vuoden budjetissa niin sanottuja tulevaisuushankkeita rahoitetaan valtion omaisuuden myynnillä. Voimmeko luottaa siihen, että hallitus tekee tässä viisaita ja suomalaisten etua palvelevia päätöksiä? Omistajapolitiikkaan tarvitaan ryhtiä, ei enää sotkuja, hän sanoi.

Hallituksen talouslaskelmat on tehty sen varaan, että työllisyysaste saadaan nostettua 75 prosenttiin. Kristillisdemokraattien mielestä toimet ovat ristiriidassa tavoitteen kanssa.

– Kotitalousvähennyksen leikkaaminen heikentää työllisyyttä ja lisää harmaata taloutta. Polttoaineveron korotukset syövät niin ikään ostovoimaa ja yritysten kannattavuutta, Räsänen huomautti.

Hänen mielestään pääministerin aiempi visiointi kuuden tunnin työpäivästä herättää myös huolen, sillä Suomi tarvitsee menestyäkseen työtä ja yrittämistä enemmän, ei vähemmän.

Räsänen muistutti, että myös sote-uudistus olisi tärkeä saada viimein etenemään.

– Tämän kohdalla on ollut huolestuttava hiljaisuus.

Räsäsen mukaan hallituspohjan ideologiset linjaukset näkyvät ehdotuksessa translaista, jossa sukupuolen vaihtaminen eriytetään lääketieteellisestä arviosta ja hoidoista henkilön omaan ilmoitukseen ja kokemukseen perustuvaksi.

– Tämä ei palvele lapsen etua. On uskaliasta ja myös luonnontieteen näkökulmasta ristiriitaista, jos äitiyden ja isyyden käsitteet irrotetaan biologiasta, hän sanoi.

Räsänen totesi, että Antti Rinteen (sd.) hallituksen ero ja Marinin hallituksen muodostaminen antoivat hallituspuolueille mahdollisuuden tarkistaa hallitusohjelmaa vastaamaan talouden tilaa ja asiantuntijoiden näkemyksiä tarvittavista työllisyystoimista.

– Marinin hallitus ei muuta pilkkuakaan, millä valitettavasti on vielä kallis hinta, Räsänen summasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)