X
SULJE MAINOS
Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman ja puheenjohtaja Sari Essayah. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

KD ei pidä sote-paketin kaatumista katastrofina

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja ei näe sote-paketin kaatumista katastrofina.

Peter Östmanin mielestä hallitus yritti viedä uudistusta läpi liian järeänä kokonaisuutena. Uudistamisessa olisi pitänyt keskittyä keskeisiin tavoitteisiin.

– Sote-palvelujen uudistamisessa kyse on ihmisten arjen sujuvuudesta ja turvallisuudesta. On voitava luottaa siihen, että sairastunut pääsee kohtuullisessa ajassa lääkäriin, ja että yksin kotona asuva vanhus ja vammainen henkilö saavat riittävän tuen. Ihmisten pitää saada samantasoiset sosiaali- ja terveyspalvelut asuinpaikasta riippumatta.

Östmanin mukaan monilla alueilla on jo valmisteltu asioita oikeaan suuntaan ja tätä työtä on nyt jatkettava.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah toteaa, että hallitus epäonnistui sisällöllisesti ristiriitaisen sote-esityksensä eteenpäin viemisessä.

– Kristillisdemokraatit nostivat useassa vaiheessa esille hallituksen esityksen ongelmakohdat. Vihdoin hallitus joutui myöntämään tosiasiat. Virhe tapahtui siinä vaiheessa, kun soten alkuperäisistä tavoitteista luovuttiin ja mukaan tuli maakuntarakenne sekä ongelmallinen valinnanvapausmalli. Tosiasioitten tunnustaminen johti hallituksen eroon, Essayah katsoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt