Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.). LEHTIKUVA/MIKKO STIG

”Käytävä keskustelu vaihtoehdosta hallitukselle”

Timo Heinosen mukaan hallitusohjelma on neuvoteltava uudestaan.

Kansanedustaja Timo Heinosen (kok.) mielestä on tärkeää, että Suomeen saadaan pian toimintakykyinen hallitus.

– Pääministeri Antti Rinteen (sd.) pyydettyä eroa hallitukselleen etenee uuden hallituksen neuvottelu perinteistä parlamentaarista tietä.

Heinosesta on välttämättömänä, että myös hallitusohjelma neuvotellaan uudestaan erityisesti muuttuneen talous- ja työllisyystilanteen johdosta.

– Isänmaan etu edellytti, että Rinne jätti pääministeriyden ja vasemmistohallitus väistyy. Kokoomus ei voinut enää sivusta katsoa tätä ja välikysymyksemme tuotti toivotun tuloksen. Suomi tarvitsee nyt suunnanmuutoksen tai oikeastaan paluun kasvavan työllisyyden ja vastuullisen talouden hoidon tielle, toteaa Heinonen.

Hän toivoo, että hallitustunnusteluissa käydään myös aito keskustelu vaihtoehdosta vasemmistohallitukselle.

– Ei pelkkä pääministerin vaihtuminen talouden ja työllisyyden kehitystä myönteiseksi käännä. Nyt pitäisi saada vastuulliset tahot pöytään miettimään, miten Suomi pärjää tulevaisuudessa. Keskusta on tässä nyt pelintekijän paikalla ja toivon, että uusi puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk.) katsoisi tilannetta nyt uudelleen.

Kokoomuksen välikysymys oli tarkoitus käsitellä eduskunnassa tänään ja hallituksen luottamuksesta olisi äänestetty huomenna.

– Pääministeri Rinne menetti luottamuksen eduskunnalta jo ennen lopullista äänestystä. Kansan luottamus näytti menneen jo aiemmin. Nyt perustuslain mukaisesti pitää edetä, mutta kuitenkin määrätietoisin askelin. Nyt Suomi tarvitsee johtajuutta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt