Ilman perillisiä kuollut miljonääri jätti Helsingille kymmeniä asuntoja. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

HS: Kaupunki sai miljoonaperinnön, myy kymmeniä asuntoja

Asuntoja on myyty kaupungin mukaan vaivihkaa.

Helsingin kaupunki sai vuonna 2016 yllätysperinnön, kun kaupunki sai edesmenneeltä helsinkiläiseltä asunnonomistajalta perinnöksi peräti 44 Helsingin kantakaupungissa sijaitsevaa asuntoa, Helsingin Sanomat kertoo.

Perinnöksi saatujen asuntojen arvo on 11,7 miljoonaa euroa. Asunnot siirtyivät valtion omistukseen, sillä naisella ei ollut perillisiä. Valtio luovutti Helsingissä sijaitsevat asunnot Helsingille vuonna 2017.

Helsingin tekninen johtaja Kari Pudaksen mukaan asuntoja myydään nyt vaivihkaa pienissä erissä. Niiden myynnistä ei ole tiedotettu erikseen, ja asuntoja tarjoavilla välityssivustoillakin ilmoitukset ovat kerenneet vilahtaa vain nopeasti.

– Tällainen on hyvin poikkeuksellista, että kerralla tulee 44 asuntoa, Pudas kommentoi tapahtumia.

Kaupungin mukaan asuntojen myynnistä kertyviä avustuksia käytetään sosiaali- ja terveyserojen kaventamiseen.Vuonna 2021 avustukset kohdennetaan iäkkäiden ihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukemiseen.

Kaupungin lisäksi asuntoja sai myös ruotsinkielisille kehitysvammaisille vapaa-ajan toimintaa järjestävä yhdistys. Yhdistys peri yhteensä 30 asuntoa, joiden arvo on yli 10 miljoonaa euroa.

Yhteensä naisen jättämän omaisuuden arvo oli lähes 24 miljoonaa euroa, josta valtio sai 13,9 euroa. IS:n mukaan kyseessä on valtion suurin koskaan saama yksittäinen perintö.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt