Kaupunginvaltuutetun kokoukset katsottiin työnteoksi – äitiyspäiväraha rokotettiin minimiin

Vakuutusoikeus katsoi kaupunginvaltuutetun olleen töissä kokouspäivinä, vaikka kokous olisi kestänyt 30 minuuttia.

Salolainen kaupunginvaltuutettu Sanna Lundström (kok.) kertoi lauantaina Facebook-päivityksessään saaneensa vakuutusoikeudelta päätöksen, jonka mukaan Lundströmille maksetaan minimipäiväraha äitiysloman niiltä päiviltä, kun hän on suorittanut kunnallisia luottamustehtäviään. Oikeus katsoo, että Lundström on tehnyt töitä niinä päivinä, kun hän ollut kaupungin kokouksissa, vaikka kokouksen kesto olisi ollut 30 minuuttia.

‒ Joudun maksamaan ja paljon jokaisesta käynnistäni kaupungintalolla. Minulta peritään takaisin todella reippaasti enemmän, kuin koskaan olen kokouspalkkioita edes saanut. Mitäs menin kaupungintalolle ”töitä” tekemään äitiyslomallani, Lundström kirjoittaa.

Hän sanoo joutuvansa maksamaan siitä, että on käyttänyt perustuslain antamaa oikeutta osallistua poliittiseen päätöksentekoon.

‒ Ymmärtäkää nyt herran jestas pienten lasten äidit pysyä jatkossa kaukana politiikasta. Muille maksetaan kokouksista kokouspalkkiot, mutta äitiyslomalainen joutuu maksamaan ihan omasta kukkarostaan seteleitä siitä ilosta, että käy kaupungintalolla hoitamassa yhteisiä asioita.

Lundströmille ei ole myönnetty päätökseen valitusoikeutta.

‒ Voin kertoa, että oma oikeustajuni koko juuri pahan kolauksen. Pitäisikö toivoa vielä yhtä vauvaa, jotta voisi sitten istua kaupungintalolla valtuuston kokousten ajan aina katsomossa, koska päättämään ei olisi asiaa ilman, että maksat siitä? Hän kirjoittaa.

Lundström vetoaa päättäjiin, että sairasvakuutuslakia muutettaisiin siten, että äitiyslomalla olevat voisivat hoitaa luottamustoimiaan ilman, että sitä rokotettaisiin heidän päivärahoistaan.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt