Juho Romakkaniemi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kauppakamarit vaativat tuen lisäksi rakenneuudistuksia

Talouden ja työpaikkojen kehitys riippuu siitä, näkevätkö yritykset Suomen elinvoimaisena.

Keskuskauppakamari pitää tervetulleena hallituksen esitystä uudesta kustannustuesta yrityksille.

– Kustannustuki tulee todella tarpeeseen niille yrityksille, joilta liikevaihto on romahtanut alta kriisin takia, Keskuskauppakamarin toimitusjohtajan Juho Romakkaniemi toteaa tiedotteessa.

Kauppakamarit esittivät aiemmin, että valtio ottaisi väliaikaisesti kriisin ajaksi kantaakseen yritysten työnantajavelvoitteet. Hallitukselta ei kuitenkaan sellaista esitystä tullut.

Toistaiseksi yritysten puskurit ovat kestäneet, mutta näin ei Romakkaniemen mukaan jatku loputtomiin. Ainoa kestävä lääke olisi hänen mielestään luonnollisesti epidemian kuriin saaminen ja paluu mahdollisimman normaaliin.

Hän varoittaa, että satojen tuhansien lomautettujen joukko alkaa siirtyä työttömyystilastoon kesä-heinäkuun vaihteessa. Lisäksi suurille vientiyrityksille tulee ongelmia syksyllä, jos globaali tilanne ei kohene.

Romakkaniemen mukaan Suomen talouden ja työpaikkojen kehitys riippuu pitkälti siitä, näkevätkö yritykset Suomen jatkossa elinvoimaisena paikkana investoida ja luoda työpaikkoja.

– Pallo on nyt hallituksella. Syyskuun hallitusohjelman uudelleentarkastelu on paikka, jossa tarvitaan rohkeita rakenteellisia uudistuksia työmarkkinoille, sosiaaliturvaan ja julkisten palveluiden tuottavuuden kehittämiseen, Romakkaniemi painottaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt