Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kauppakamarijohtaja: Olisiko syytä katsoa peiliin syyttelyn sijaan?

Juho Romakkaniemi kommentoi Sanna Marinin (sd.) kommentteja yritysten yhteiskuntavastuusta.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kommentoi Twitter-tilillään pääministeri Sanna Marinin (sd.) kommentteja yritysten yhteiskuntavastuusta.

– Yritykset kyllä investoivat – kun kilpailukykymme on kunnossa, Romakkaniemi kirjoittaa tviitissään.

– Yritykset kyllä työllistävät – kun se on kannattavaa.

– On 100 % hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen päätöksistä kiinni ovatko nämä edellytykset kunnossa. Olisiko syytä katsoa peiliin syyttelyn sijaan Sanna Marin?

Romakkaniemi viittaa kommenteillaan pääministerin Talouselämälle antamaan haastatteluun, jossa Marin peräänkuulutti yritysten yhteiskuntavastuuta.

– Elinkeinoelämän viesti on vuosia ollut, että sääntelyä voidaan keventää, koska yritykset haluavat kantaa vastuun toiminnastaan. Nyt punnitaan, löytyykö yhteiskuntavastuuta vai eikö sitä löydy. Minusta näyttää, että vahvalle hyvinvointivaltiolle ja julkiselle sektorille on tarvetta tulevaisuudessakin, Marin sanoi Talouselämän haastattelussa.

– Emme voi valitettavasti luottaa, että yritykset huolehtivat ihmisistä ja ympäristöstä, Marin totesi.

Romakkaniemi kommentoi Twitterissä samaan haastatteluun liittyen myös Jari Sarasvuon kommenttia Marinin lausunnoista.

– Ai yritysten yhteiskuntavastuu? Hyvä. Paremmin yritykset oman leviskänsä hoitavat kuin julkinen valta, Sarasvuo kirjoittaa tviitissään ja lainaa ekonomisti Anne Brunilaa: ”On äärimmäisen turhauttavaa, kun poliitikoilta ei löydy selkärankaa. Monta asiaa on pyöritetty 10 tai 20 vuotta eikä millään löydy rohkeutta tehdä ratkaisuja”.

– Asia on juuri näin, Romakkaniemi kommentoi.

– Poliittinen järjestelmämme sekä sosiaaliturvasta ja työlainsäädännöstä ulkoparlamentaarisesti vallan ottanut ”työmarkkinapöytä” ovat olleet kyvyttömiä uudistamaan yhteiskuntaa koko tämän vuosituhannen. Yritykset ovat tehneet osansa ja enemmänkin kunnialla! Romakkaniemi kirjoittaa.

Verkkouutiset uutisoi aiemmin tänään samaan aiheeseen liittyen myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon kommentista.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt