Juho Romakkaniemi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kauppakamareilta ruusuja ja risuja hallitukselle

Työllistävien yritysten maksurasitusta olisi Keskuskauppakamarin mielestä pitänyt keventää.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi kiittää hallituksen kehysriihessään tekemiä lisäpanostuksia Business Finlandin, ELY-keskusten ja kuntien kautta haettaviin suoriin yritystukiin.

Romakkaniemi kuitenkin harmittelee, että tässä vaikeassa tilanteessa edelleen työllistävien yritysten sairaus- ja työttömyysvakuutusmaksuihin ei tullut väliaikaista poistoa.

Keskuskauppakamari on esittänyt, että tässä vaikeassa tilanteessa edelleen työllistävien yritysten sairaus- ja työttömyysvakuutusmaksut olisi otettu väliaikaisesti valtion kannettavaksi. Samalla tavalla sairauspoissaolojen suhteen Kela olisi voinut ottaa päivärahan maksun kontolleen heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Romakkaniemi arvioikin, että moni yritys ja työpaikka katoaa nyt turhaan toimenpiteiden liian pienen mittaluokan vuoksi.

Keskuskauppakamarin mukaan yritysten, työpaikkojen ja koko hyvinvointivaltion rahoituspohjan kannalta kaikkein isoin kysymys on kuitenkin se, miten nopeasti epidemia saadaan käännettyä laskuun ja taloutta sekä työpaikkoja kuristavista rajoitustoimenpiteistä päästään eroon.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt