Turvavälitarroja Forumin kauppakeskuksessa Helsingissä. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Kauppa vetoaa turvallisen asioinnin puolesta

Tautitilanteen yhä heikentyessä on tärkeää, että kaikki noudattavat turvaohjeita.

Päivittäistavarakaupan mukaan asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus on kaupan yrityksille ensisijaisen tärkeää. Kaupoissa huolehditaan hygieniasta ja siivotaan tehostetusti. Turvallisesta asioinnista muistutetaan eri tavoin, käytössä ovat muun muassa kuulutukset, julisteet, infonäytöt ja lattiatarrat.

Myymälöissä kehotetaan pitämään yli kahden metrin turvaväli toisiin ihmisiin, ja asiakkaille on huhtikuusta alkaen tarjottu mahdollisuus käsienpesuun tai käsidesin käyttöön.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittelee tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä koko maassa. Myös Päivittäistavarakauppa suosittelee vahvasti asiakkaille kasvosuojaimen käyttöä aina myymälässä asioidessa. Suositus koskee myös myymälähenkilökuntaa.

– Asiakkaat noudattavat kiitettävästi turvallisen asioinnin ohjeita, käyttävät maskia ja huolehtivat turvaväleistä sekä käsi- ja yskimishygieniasta. Tautitilanteen heikentyessä edelleen on tärkeää muistuttaa näistä ja varmistaa, että aivan kaikki noudattavat annettuja ohjeita. Näin varmistamme toimivan ruokahuollon pandemian jatkuessa, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto.

Päivittäistavarakauppa vetoaa, että kuluttajat pitäisivät turvallisen asioinnin ohjeet mielessä edelleen. Kauppareissuja kannattaa nyt suunnitella tavallista huolellisemmin.

– Kannattaa miettiä, voisiko ostoksilla käydä esimerkiksi ruuhkaisimpien aikojen ulkopuolella, hieman harvemmin ja mieluummin yksin kuin porukalla. Nyt on hyvä hyödyntää pitkiä aukioloja ja laajaa myymäläverkostoa. Meistä jokaisen vastuulla on huolehtia siitä, että ruokakaupassa on turvallista asioida ja tehdä töitä, Luoto muistuttaa.

Turvallisen asioinnin ohjeet:

• Älä asioi myymälässä sairaana tai edes oireettomana karanteenissa
• Käytä kasvosuojainta
• Huolehdi hyvästä käsi-, yskimis- ja aivastushygieniasta
• Pidä yli kahden metrin turvaväli myymälän henkilökuntaan ja toisiin asiakkaisiin
• Asioi myymälässä suunnitelmallisesti ja mahdollisimman pienellä seurueella

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt