Kauppakeskus Valkea Oulussa. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Kauppa piristyi huhtikuussa

Liikevaihdon ja myynnin määrän kehitys oli positiivista kaikilla kaupan toimialoilla autokauppaa lukuun ottamatta.

Koko kaupan liikevaihto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan huhtikuussa 2,9 prosenttia vuodentakaisesta. Aiempina neljänä kuukautena liikevaihdon kasvu on jäänyt alle kahteen prosenttiin.

Mynnin määrä, josta hintojen muutoksen vaikutus on poistettu, kasvoi huhtikuussa 1,3 prosenttia. Liikevaihdon ja myynnin määrän kehitys oli positiivista kaikilla kaupan toimialoilla autokauppaa lukuun ottamatta.

Liikevaihto laski autokaupassa 2,5 prosenttia ja myynnin määrä 2,1 prosenttia vuodentakaisesta. Tukkukaupassa liikevaihto kasvoi 3,5 prosenttia, mutta myynnin määrä vain noin puolisen prosenttia.

Vähittäiskaupassa liikevaihto kasvoi 4,1 prosenttia ja myynnin määrä 3,6 prosenttia. Vähittäiskaupan toimialalle kasvua toivat niin päivittäistavara-, tavaratalo- kuin erikoiskauppakin.

Luvut ovat työpäiväkorjattuja.

Koko kaupan kausitasoitettu liikevaihto kasvoi huhtikuussa 0,8 prosenttia maaliskuuhun verrattuna. Myynnin määrä lisääntyi 0,6 prosenttia.

Tammi-huhtikuun aikana koko kaupan työpäiväkorjattu liikevaihto kasvoi 1,6 prosenttia, mutta myynnin määrä vain 0,1 prosenttia vuoden 2018 vastaavasta ajanjaksosta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt