LEHTIKUVA / TROND H. TROSDAHL

Kaupan liitto esittää yrityksille tukea nuorten palkkaamiseksi

Liitto ehdottaa lyhyttä koulutusjaksoa elämänhallinnan ja työelämän perustaidoista.

Yritykset tarvitsevat Kaupan liiton mielestä tukea ottaessaan töihin nuoren, jolla ei ole ammatillista koulutusta eikä työkokemusta. Liitto ehdottaa tukimuodoiksi lyhyttä koulutusjaksoa elämänhallinnan ja työelämän perustaidoista sekä työvalmennuspalvelua perehdytyksen tueksi. Mallin pilotti on liiton mukaan suunnitteluvaiheessa.

– Työtehtävät, joihin nuori voi päästä ilman ammatillista koulutusta, vähenevät koko ajan, kertoo Kaupan liiton työmarkkinoista ja koulutuspolitiikasta vastaava asiantuntija Mervi Angerma-Niittylä tiedotteessa.

Kaupan liiton mukaan alalla on kuitenkin vielä jonkin verran sellaisia tehtäviä, jotka soveltuvat pelkän perusasteen koulutuksen varassa oleville nuorille.

– Rekrytoinnin esteeksi muodostuu usein kuitenkin se, että näiltä nuorilta puuttuu niin elämänhallintataitoja kuin itseluottamustakin. Kaupan esimiehillä ei ole läheskään aina mahdollisuutta resursoida riittävästi aikaa nuoren opastamiseen ja perehdyttämiseen. Myös yritykset tarvitsevat tukea nuoren aloittaessa työtään, ei ainoastaan nuori, Angerma-Niittylä huomauttaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt