Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Katri Kulmuni: Suomesta miehitettyjä avaruuslentoja

Keskustan puheenjohtajan mielestä Suomen on investoitava avaruusteknologiaan.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mielestä Suomeen on perustettava oma avaruushallinto ja luotava selvät pelisäännöt avaruudessa toimimiseen.

Kulmunin mukaan Suomessa on huipputason avaruuden ja ilmakehän tutkimusta. Suomalaiset yritykset ovat osallistuneet lukuisten satelliittien suunnittelemiseen ja valmistamiseen.

Ensimmäinen suomalainen kaupallinen satelliitti laukaistiin tammikuussa 2018.

– Sisunautit ja Suomesta laukaistut miehitetyt avaruuslennot tullaan vielä näkemään, Katri Kulmuni visioi tänään torstaina julkaistussa Onko maallamme rohkeutta tehdä valintoja? -investointiohjelmassaan.

Kulmunin mielestä Suomen kannattaa houkutella uusia investointeja syntymässä olevaan klusteriin, jolla tulee olemaan suuri merkitys tietoyhteiskuntapalveluiden seuraavan sukupolven innovaatioiden kannalta.

– Suomen tulee luoda kunnianhimoinen, strateginen avaruusteknologian ja paikannustiedon hyödyntämiseen tähtäävä investointiohjelma, Kulmuni linjaa.

Kulmunin mukaan avaruuden hyödyntäminen lisääntyy merkittävästi tulevina vuosina.

– Satelliittipaikannusjärjestelmät ja niitä tarkentavat palvelut luovat edellytykset paikkatietojen tehokkaalle hyödyntämiselle itseohjautuvassa liikenteessä sekä kansalaisten arjessa, Kulmuni näkee.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt