Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Katri Kulmuni maksoi takaisin koulutuksensa

Keskustajohtaja kertoo kieltäytyneensä kannattajien ehdottamista rahankeräyksistä.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoo maksaneensa esiintymiskoulutustensa kulut takaisin työ- ja elinkeinoministeriön ja valtiovarainministeriön tileille.

– Tein maksun heti, kun sain maksua varten ottamani henkilökohtaisen lainan järjestymään sekä tarkat maksuohjeet. Olen varmistanut molemmista ministeriöistä kohdistuuko minuun mitään vaatimuksia ja saanut vastauksen, että ei kohdistu, Katri Kulmuni kirjoittaa Facebookissa.

Kulmunin mukaan maksuja ei ole vaadittu, joten hän on tehnyt ne omasta aloitteestaan.

– Minua ei ole epäilty mistään väärinkäytöksistä. Tiedossani ei ole muutoinkaan mitään sellaista, joiden myötä oma toimintani aiheuttaisi mitään jatkotoimenpiteitä.

Hän kertoo olleensa kesäkuun alkuun asti siinä käsityksessä, että viestintäkoulutus oli tavallista ministerille kuuluvaa kouluttautumista.

– Järkytyin lukiessani lehdestä koulutuksen kustannuksista. Päätin heti, että maksan kustannukset takaisin, Katri Kulmuni sanoo.

Kulmuni toteaa kantaneensa poliittisen vastuun asian nostattamasta kohusta.

– Avoimuuden nimissä kerron myös, että olen hakenut pankistani lainaa maksua varten. Minulla nuorena ja taloudellisesti tavanomaisen vaatimattomista oloista lähteneenä ei ole säästöjä, joista maksun olisi voinut hoitaa. Toki kansanedustajana ja ministerinä olen saanut hyvää palkkaa, mutta kun olen pääsääntöisesti rahoittanut itse omat vaalikampanjani, niin valtavia summia ei ole jäänyt säästöön, Kulmuni toteaa.

– Monet kannattajani ovat tarjoutuneet järjestämään keräyksiä hyväkseni ja myös keskustan puoluesihteeri esitti, että puolue olisi maksanut koulutuslaskut. Tällainen tietysti lämmittää mieltäni, mutta olen joutunut kieltäytymään ystävällisistä tarjouksista. Olen luvannut itse tämän maksaa ja sanani pitää.

Olen tänään aiemman ilmoitukseni mukaisesti ja ilman oikeudellista velvollisuutta maksanut esiintymiskoulutuksiini…

Posted by Katri Kulmuni on Friday, July 3, 2020

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt