Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Katri Kulmuni: Maksan ministeriön koulutukset takaisin

Ministeri kertoo maksavansa takaisin koko 50000 euroa.

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) kertoo maksavansa takaisin työ- ja elinkeinoministeriön ja valtiovarainministeriön hänelle maksamat koulutukset.

Ministeri kertoo käyneensä sopimuksia läpi molempien ministeriöiden virkamiesten kanssa. Hänen mukaansa niihin ei liity juridisia tai hallinnollisia ongelmia.

-– Ministeriöt ovat viestineet tänään asiasta ja vahvistaneet, että kaikki esiintymiskoulutusta koskevat hankintasopimukset on tehty valtioneuvoston hankintaohjeiden mukaisesti. Asiakirjat on julkaistu pyynnöstäni tänään valtiovarainministeriön verkkosivuilla, Kulmuni kertoo tiedotteessa.

– Vaikka sopimukset kestävät oikeudellisen tarkastelun, ei se yksistään riitä. Ymmärrän asiaa kohtaan esitetyn kritiikin ja siksi olen tullut johtopäätökseen, että haluan itse maksaa ministeriölle esiintymis- ja viestintäkoulutuksesta aiheutuneet kustannukset.

Suomen Kuvalehti kertoi tiistaina, että Katri Kulmuni on ostanut konsulttifirma Tekir Oy:ltä esiintymis- ja valmennuskoulutuksia lähes 50 000 eurolla syyskuusta 2019 lähtien. Laskut ovat maksaneet kaksi ministeriötä, työ- ja elinkeinoministeriö sekä valtiovarainministeriö. Kulmunia on koulutettu esimerkiksi puheen pitämiseen ja esiintymiseen.

Yksittäiset lyhyet konsultoinnit ovat maksaneet 350-700 euroa tunnilta. Laskut ovat korkeimmillaan yli 6 000 euroa päivältä. Kulmuni sai koulutusta myös samana päivänä, kun entinen pääministeri Antti Rinne (sd.) erosi. Tuolta päivältä laskutettiin yhteensä 6 324 euroa 13,5 tunnin konsultoinnista.

Yhteensä laskujen kokonaissumma on tähän mennessä 47 771 euroa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt