Katri Kulmuni. LEHTIKUVA/RONI REKOMAA

Katri Kulmuni LM:lle: Keskusta ei hyväksy kaikkien kotiuttamista

Keskustajohtajan mukaan al-Holin leirille vangittuja äitejä ei tule palauttaa lapsineen.

Keskustan puheenjohtajan, valtiovarainministeri Katri Kulmunin mukaan keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin leirillä pidettävien suomalaisten kotiuttamista.

Hän toteaa hallituksen hyväksyneen aiemmin iltakoulussaan toimintalinjan, jonka mukaan ulkoministeriön erityisedustaja selvittää leirin suomalaislasten auttamista.

– Sellaista toimintalinjaa keskusta ei ole hyväksynyt eikä tue, että kaikki suomalaiset sieltä tuotaisiin tänne, Kulmuni sanoo Lännen Medialle.

Alueen kurdihallinto ei luovuta leirille sijoitettuja lapsia ilman vanhempia. Keskustan kansanedustaja Mikko Savola totesi jo tiistaina, ettei palautuksia tule tehdä, jos edellytyksenä on myös äitien hakeminen.

Suojelupoliisin mukaan henkilöt lisäisivät todennäköisesti terrorismin uhkaa Suomessa. Ryhmäjohtaja Antti Kurvinen (kesk.) twiittasi keskiviikkona, ettei keskusta ole hyväksynyt palautuslentoja.

Kansainvälisten sopimusten mukaan Suomen kansalaisilla on oikeus palata kotimaahansa, mutta Suomi ei ole velvoitettu hakemaan aikuisia leiriltä.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on kutsuttu selvittämään asiaa torstaina keskustan eduskuntaryhmän kokoukseen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt