Töllisyysasteen nosto on hallituksen tärkeimpiä tavotteita. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

”Katri Kulmuni ja Maria Ohisalo kokoomuksen linjalla työllistämisessä”

Kokoomuksen kansanedustaja pohtii, sopivatko työllisyystoimet SDP:lle.

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon (kok.) mukaan keskusta ja vihreät ovat tulleet työllisyyden parantamisen keinoissa kokoomuksen linjalle.

–  (Keskustan puheenjohtaja Katri) Kulmuni ja (Vihreiden puheenjohtaja Maria) Ohisalo tulleet Kokoomuksen linjoille työllistämistoimissa. Toinen puhuu yritysten paikallisesta sopimisesta ja toinen ansiosidonnaisen porrastamisesta. Hyvä näin, Wallinheimo tviittaa.

Elinkeinoministeri Kulmuni totesi keskiviikkona pk-yritysbarometrin julkistamistilaisuudessa Helsingissä, että paikallista sopimista on lisättävä. Suomen yrittäjien kotisivuilla julkaistun artikkelin mukaan Kulmuni ei kuitenkaan antanut selvää vastausta siihen, mitä hallitus asian eteen aikoo tehdä.

– Hallituksella on tärkeä tehtävä nostaa työllisyystilanteen parantaminen esiin budjettiriihessä. On selvää, että joustavuutta tarvitaan lisää, jotta pystytään vastaamaan työelämän haasteisiin, ministeri muotoili.

Sisäministeri Maria Ohisalo taas ilmoitti Kuntamarkkinoiden puheenjohtajapaneelissa kannattavansa ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamista. Samaa mieltä oli myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Sinuhe Wallinheimo pohtii, miten suunnitelmat sopivat pääministeri Antti Rinteen SDP:lle.

– Katsotaanko sopiiko toimet pääministeripuolue SA… SDP:lle. Toivottavasti, hän toteaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt