Katri Kulmuni poistui eduskunnasta nopeasti tiedotustilaisuutensa jälkeen. Hän ilmoitti jättävänsä valtiovarainministerin tehtävät mediavalmennusskandaalin takia. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Katri Kulmuni: En jatka valtioneuvoston jäsenenä

Keskustan on määrä valita uusi valtiovarainministeri mahdollisimman pian.

Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni eroaa valtiovarainministerin tehtävästä.

Kulmuni kertoi asiasta perjantaina eduskunnan valtiosalissa nopeasti koolle kutsumassaan tiedotustilaisuudessa.

– Tehtäväni on kantaa vastuuni, Katri Kulmuni totesi.

Katri Kulmuni poistumassa eduskunnasta perjantaina. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Katri Kulmunin mukaan hänelle annetuissa koulutusharjoituksissa ei olisi pitänyt olla puolueen puheenjohtajuuteen liittyviä osia. Yksi tällainen liittyi Kulmunin mukaan puoluekokouspuheen pitämiseen.

– Sitä ei olisi pitänyt tehdä. Tehdyt harjoitukset ovat olleet hankintasopimuksen mukaisia, mutta jälkiviisaana ymmärrän, että maailman kaikista puheista juuri tuota ei olisi pitänyt tehdä. Siinä hetkessä en kiinnittänyt asiaan huomiota, Kulmuni sanoi.

– Harjoitteissa ei olisi pitänyt olla lainkaan osia, joilla voidaan nähdä liityntöjä toimintaani puoluejohtajana.

– Minä jatkan keskustan puheenjohtajana. Keskusta ja keskustan eduskuntaryhmä valitsevat uuden ministerin mahdollisimman pian.

Suomen Kuvalehti kertoi tiistaina kahden ministeriön maksaneen Katri Kulmunille yli 56 000 eurolla esiintymiskoulutusta. Koulutusta annettiin myös samana päivänä, kun entinen pääministeri Antti Rinne (sd.) erosi tehtävästään. Kulmunin on arvosteltu käyttäneen koulutusta ministerin tehtävien ohella keskustan puheenjohtajan ominaisuudessa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt