Katri Kulmuni poistui puolueen eduskuntaryhmän ylimääräisestä kokouksesta. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Katri Kulmuni: Epäluottamusta Antti Rinteeseen on

Keskustan puoluehallitus kokoontuu maanantai-iltana pitkän ryhmäkokouksen jälkeen.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni totesi puolueen eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen, että heillä on ”henkilöön liittyvää epäluottamusta”.

– Keskusta on erittäin sitoutunut hallituspohjaan ja puolueisiin, mutta meillä on henkilöön liittyvää epäluottamusta, Katri Kulmuni sanoi eduskunnassa.

– Haluamme, että hallitus on toimintakykyinen ja pystyy hoitamaan isänmaan, Suomen ja suomalaisten asioita parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä puoluehallitus tulee kokoontumaan vielä tänään. Tämä on se, mitä keskusta käsitteli, Kulmuni jatkoi.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ei pidä pääministeri Antti Rinteen (sd.) sunnuntaina antamaa selvitystä Posti-kohusta riittävänä.

– Keskusta totesi tänään, että meille annetut selvitykset eivät ole olleet riittäviä. Toivotaan, että hallitus saadaan toimintakykyiseksi mahdollisimman pian. Toistan vielä sen, että toivotaan, että nykyinen hallituskokoonpano voisi jatkaa nykyisellä hallitusohjelmalla, Kurvinen sanoi.

– Politiikassa tärkeintä on luottamus, siitä keskusteltiin.

Kaksi ja puoli tuntia kestäneessä kokouksessa ei hänen mukaansa äänestetty, vaan käytiin ”vakava ja perusteellinen” keskustelu. Eduskuntaryhmän kantaa voi tulkita epäluottamuslauseeksi pääministeri Antti Rinteelle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt