Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / TIMO HEIKKALA

Katri Kulmuni: Emme hyväksy uusia polttoaineiden kiristyksiä

Keskustajohtajan mukaan tuista puhuminen on ’suorastaan irvokasta’.

Puoluejohtaja Katri Kulmunin mukaan keskusta ei hyväksy uusia polttoaineiden veronkorotuksia.

Vihreät esittää syksyn budjettiriiheä varten valmistelemassaan evästyksessä, että ympäristölle haitallisista verotuista on päästävä eroon viimeistään 2030-luvulle tultaessa. Käytännössä linjaus koskisi myös diesel-polttoaineiden verotukea. Aiheesta uutisoi Ilta-Sanomat.

Nykyisellään dieselöljystä valtiolle maksettava energiasisältövero on verotuen kera 25,95 senttiä/litra pienempi kuin se olisi ilman verotukea.

– Sanon tämän lyhyesti ja suoraan: Keskusta ei hyväksy uusia polttoaineverojen korotuksia, puoluejohtaja Katri Kulmuni kommentoi IS:n uutista Facebookissa.

– Oma auto on monelle välttämättömyys, töihin tai lasten harrastuksiin ei muutoin pääse siellä missä joukkoliikennettä ei ole.

Kulmunin mukaan ei pidä paikkaansa, että autoilla harrastettaisiin suuressa määrin niin sanottua ”huviajelua”. Hän pitää myös parempana, että autolla ajetaan vapaa-ajallakin kotimaassa matkoilla kun suunnataan etelään lomalle.

– Tuista puhuminen on suorastaan irvokasta, autoilijat maksavat jo nyt yhtä Euroopan kalleinta polttoaineveroa, hän sanoo.

Toteutuessaan vihreiden esitys tarkoittaisi kerralla tehtynä jopa satojen eurojen lovea dieselautoilijan lompakkoon. Muun muassa Autoliitto on aiemmin arvioinut, että jos verotuki poistettaisiin, kallistuisi autoilu yli 50 000 kilometriä vuodessa ajavilla lähes 1000 euroa vuodessa, jos mukaan lasketaan elokuussa 2020 tehty 6,9 sentin korotus dieselpolttoaineiden verotukseen.

Sanon tämän lyhyesti ja suoraan:Keskusta ei hyväksy uusia polttoaineverojen korotuksia. • oma auto on monelle…

Posted by Katri Kulmuni on Wednesday, August 12, 2020

LUE MYÖS:
Heillä autoilu voi kallistua lähes 1000 eurolla vuodessa (VU 14.02.2020)

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt