X
SULJE MAINOS
Katri Kulmuni. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Katri Kulmuni: Arktinen alue kiertotalouden edelläkävijäksi

Keskustan kansanedustajan mukaan arktisella alueella työskennellään kohti kestäviä energiaratkaisuja.

Arktisen parlamentaarikkokonferenssin Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Katri Kulmuni (kesk.) toivoo, että kiertotalousajattelu valtaa alaa Arktisella alueella ja sitä kautta muuallakin maailmassa.

– Arktisella alueella työskennellään kohti kestäviä energiaratkaisuja. Näemme edessä siirtymän kohti kestävää ja uusiutuvaa energiankäyttöä. Jos onnistumme tekemään muutoksen kiertotalouteen täällä kylmissä olosuhteissa ja luopumaan fossiilisista polttoaineista, myös muut teolliset keskittymät maailmalla ovat siitä kiinnostuneita, Kulmuni totesi puhuessaan Arctic Frontiers -konferenssin avauspaneelissa Norjan Tromssassa maanantaina.

Hän nosti esille myös arktisen huippukokouksen ja arktisten parlamentaarikkojen työn alueen asukkaiden elinolosuhteiden kehittämiseksi.

Arctic Frontiers -konferenssi kokoaa vuosittain yhteen tuhatkunta poliitikkoa, tiedemaailman edustajaa, journalistia ja teollisuuden toimijaa keskustelemaan arktisten alueiden kehittämisestä.

Kulmuni puhui konferenssin pääpaneelissa, johon osallistuivat myös Norjan ulkoministeri Ine Eriksen Søreide, yhdysvaltalaissenaattori Lisa Murkowski, Bergenin yliopiston ilmastotutkimuskeskuksen johtaja Tore Furevik ja Kiinan ulkopolitiikkaan erikoistunut tutkija Yun Sun Stimson Centeristä.

Kulmuni tapaa konferenssin yhteydessä Murkowskin myös erikseen.

Arctic Frontiers -konferenssi järjestetään nyt 12. kerran. Aiemmin konferenssiin ovat Suomesta osallistuneet muun muassa pääministerit Juha Sipilä (kesk.) ja Alexander Stubb (kok.) sekä Timo Soini (sin.) ja Erkki Tuomioja (sd.) ulkoministereinä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt