Palomiehiä sammuttamassa Australian maastopaloja. LEHTIKUVA / AFP Peter Parks

Katastrofaalisten maastopalojen varoitus Australiassa

Uhkaennuste on asetettu ensimmäistä kertaa vaarallisimmalle tasolle Sydneyn alueella.

Australian viranomaiset ovat varoittaneet Syndeyn asukkaita katastrofaalisten maastopalojen mahdollisuudesta. Uhkaennuste on asetettu ensimmäistä kertaa Sydneyssä vaarallisimmalle mahdolliselle tasolle, kertoo BBC.

Australian tuhoisissa maastopaloissa on kuollut viikonlopun aikana ainakin kolme ihmistä ja tuhannet ovat joutuneet jättämään kotinsa. Haavoittuvassa asemassa olevia asukkaita kehotetaan hakemaan suojaa ostoskeskuksista.

Sunnuntaina Uudessa Etelä-Walesin ja Queenslandin osavaltioissa oli yli sata yhtäaikaista pensaspaloa. Paloissa on tuhoutunut jo yli 150 kotia.

Paloja vastaan taistelee kahdessa osavaltiossa noin 1300 palomiestä. Australian pääministeri Scott Morrison sanoi lauantaina, että heitä avustamaan saatetaan lähettää sotilaita.

Tulipalot leviävät yhä laajemmalle ja niiden uskotaan jatkuvan vaikeina, ellei jopa pahempina, jos vesisateita ei saada Australiaan.

– Kuivan kesän vaikutusta palojen leviämiseen ei voida aliarvioida. Vettä on vähän, eikä paloja voida sammuttaa ilman vettä, viranomainen kommentoi BBC:lle.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt