Kataisen hallitus erosi – minihallitusneuvottelut alkavat

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) jätti eronpyyntönsä tasavallan presidentille Kultarannassa kello puoli kymmenen aamupäivällä.

Pääministeri Jyrki Katainen on jättänyt valtioneuvoston eronpyynnön tasavallan presidentti Sauli Niinistölle Kultarannassa.

Presidentti hyväksyi eronpyynnön ja pyysi Kataisen hallitusta jatkamaan toimitusministeristönä, kunnes uusi valtioneuvosto on nimitetty.

Puolen päivän aikaan alkaa suurimman eduskuntaryhmän puheenjohtajan kokoomuksen Petteri Orpon koolle kutsuma eduskuntaryhmien ja puolueiden puheenjohtajien tapaaminen eduskunnassa. Tarkoituksena on aloittaa uuden hallituksen muodostaminen ja neuvottelut sen ohjelmasta

Kokoomuksen tuore puheenjohtaja, hallitustunnustelijaksi nimitettävä Alexander Stubb suhtautui sunnuntaina luottavaisesti minihallitusneuvottelujen sujumiseen. Hallituksen maaliskuista kehyspäätöstä ei kuitenkaan saa rikkoa.

Kiperiä kysymyksiä ovat esimerkiksi oppivelvollisuuden laajentaminen, lapsilisät ja ydinvoiman periaatepäätöksen täydennys.

Myöskään Orpo ei pidä todennäköisenä vaihtoehtoa, että minihallitusneuvottelut kariutuisivat ja jouduttaisiin ennenaikaisiin eduskuntavaaleihin.

– Oppivelvollisuusikään hallitus ei kaadu, hän vakuutti Verkkouutisten videohaastattelussa kokoomuksen puoluekokouksessa Lahdessa sunnuntaina.

SDP:n varapuheenjohtaja Antti Lindtmanin mielestä Stubb on avaamassa päätöksiä, jotka ovat tärkeitä Suomen tulevaisuudelle. Niitä päätöksiä ovat hänen mukaansa nuorten syrjäytymisen ehkäisy, oppivelvollisuuden laajennus sekä metropoliratkaisut.

Lue myös:

Tuore kokoomusjohtaja luottavaisena minihallitusneuvotteluihin

Petteri Orpo: ”Nykyinen hallitus haluaa jatkaa”

”Jos rakennepoliittinen ohjelma avataan, se avautuu kokonaisuudessaan”

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt