Verkkouutiset

Kasvojentunnistus tekee tuloaan työmaille

Suomalaisyrityksen kasvojentunnistusteknologia korvaa muoviset henkilökortit työmaille kirjautumisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Caracom Groupin teknologia hyödyntää rakennustyömailla standardiksi muodostunutta Suomen Tilaajavastuun tuottamaa Valttikortti-palvelua, johon kuuluu 400 000 henkeä.

Caracom Groupin mukaan etuja ovat turvallisuuden lisääntyminen ja väärinkäytösten poistuminen, sillä toisen henkilön kortilla ei enää ole mahdollista kirjautua työmaalle. Yhtiön mukaan kokonaisuus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen innovaatio.

Uudessa ratkaisussa työntekijä kävelee kameran ohi suoraan työmaalle, ilman kortin lukua ja viiveitä eri alueille siirtymisessä. Ohjelmisto vertaa reaaliajassa kameran kuvaa Valttikortin tietoihin. Uutta on, että se hakee tarvittaessa tietoja myös muista lähteistä ja tunnistaa identiteetin luotettavasti. Samalla tiedot rekisteröityvät rakennustyömaan tai teollisuuslaitoksen hallintajärjestelmään.

– Turvallisuus paranee, kun tiedetään varmasti ja reaaliaikaisesti, kuinka monta työntekijää alueella on, keitä he ovat ja missä alueen osissa he liikkuvat. Ne ovat ratkaisevia tietoja, joita pelastajat tarvitsevat onnettomuuden sattuessa, sanoo kasvojentunnistusratkaisun kehittäneen startup-yhtiö Caracom Groupin toimitusjohtaja Santtu Harjuhaahto.

Kuvallinen, veronumerolla varustettu ja henkilötiedot sisältävä Valttikortti on käytännössä edellytys sille, että työntekijä pääsee kulkemaan työmaalle töihin.

– Korkean turvallisuuden kohteissa toimiva kasvojentunnistus tehostaa valvontaa selvästi, toteaa Suomen Tilaajavastuun varatoimitusjohtaja Mika Huhtamäki.

Caracom Group aloittaa ohjelmistotoimitukset asiakkailleen maaliskuun aikana.

Tapaturmavakuutuskeskuksen (TVK) ennakkotilastojen mukaan teollisuudessa kirjattiin vuonna 2016 yhteensä noin 16 000 tapaturmaa, rakennusalalla 13 500. Rakennusteollisuusliiton vuonna 2010 asettama tavoite ”Nolla tapaturmaa vuonna 2020” on vielä kaukana.

– Suhdanteet vaikuttavat rakennusalan tapaturmien määrään. Kun rakennetaan enemmän, sattuu enemmän tapaturmia, sanoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston tarkastaja Jari Nykänen, joka näkee toimivan kasvojentunnistuksen tärkeänä etuna mahdollisuuden vähentää väärinkäytöksiä.

Harjuhaahdon mukaan teollisuudessa on kaivattu parempaa tunnistuskäytäntöä pitkään.

– Sormenjälkitunnistus ei koskaan lyönyt läpi virheellisten mielikuvien takia. Kasvojentunnistus vaatii vain kävelemisen kameran ohi. Se nopeuttaa siirtymisiä teollisuuslaitoksen sisällä merkittävästi ja parantaa turvallisuutta. Ratkaisussa on huomioitu toukokuussa voimaan astuvan EU:n uuden tietosuoja-asetuksen kriteerit, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)