Anna-Maja Henriksson. LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA

”Käsittämätöntä sanoa ’ei’ Suomen lisäpaikalle EU-parlamentissa”

On käsittämätöntä, että hallitus on päättänyt sanoa ”ei” Suomen lisäpaikalle EU-parlamentissa Brexitin seurauksena, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Ainakaan tämä ei ole merkki aktiivisemmasta EU-politiikasta johon pääministeri sanoo pyrkivänsä. Lisäpaikalla myös Ahvenanmaan edustus unionissa voitaisiin ratkaista. Miten se on edes mahdollista, että hallitus on sanonut ei kiitos lisäpaikalle, ihmetteli Anna-Maja Henriksson keskiviikkona valtiopäivien avauskeskustelussa eduskunnassa.

Hänen mielestään kiista perhevapaauudistuksesta asettaa hallituksen toimintakyvyn entistä kyseenalaisempaan valoon.

– Onko se todella niin, että hallituksella on varaa kaataa perhevapaauudistus, jota moni nuori perhe odottaa, ja samalla maakuntauudistuksen toteuttamiseen laitetaan kaikki arvovalta peliin? Nyt priorisoidaan väärin.

– Tarvitsemme perhevapaauudistuksen, joka helpottaa työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen liittyvän palapelin tekoa ja joka vähentää naisten ja miesten välisiä palkka- ja eläke-eroja sekä parantaa naisten työllistymismahdollisuuksia ja isien osallistumista perhe-elämään, sanoi Henriksson.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt