Venäjä miehitti Ukrainan Krimin maaliskuussa 2014. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

”Kardinaaliluokan moka” – Ilkka Kanerva kimmastui gallupille

Kansanedustajan mukaan pakotekyselyssä ei otettu huomioon Krimin miehitystä.

Eduskunnassa 12. kauden aloittava kokoomuksen Ilkka Kanerva twiittasi ensin tekstin, jossa sanoi keskustalta tarvittavan kovuutta hallitusneuvotteluissa vaikeassa asemassa. Keskustelussa hänelle ihmeteltiin, luuleeko SAK johtavansa hallitusneuvotteluita ja että MTK on alkanut ottaa kantaa keskustan puheenjohtajajärjestelyihin.

Kanerva tokaisi takaisin, että ”niin ja Maaseudun Tulevaisuus erikoistuu ulko- ja turvallisuuspoliittisiin gallupkyselyihin!”.

Maaseudun Tulevaisuuden toimituspäällikkö kysyi tällöin twiitillään kansanedustajalta, mihin heidän uutisointinsa rajat haluttaisiin vetää.

– Voi herran jestas! Jos ei tähän mennessä ole selvinnyt mikä kardinaaliluokan moka kyselyssä oli, niin vielä pahempi, Ilkka Kanerva vastasi.

Hän tarkoitti tätä Maaseudun Tulevaisuuden 3. toukokuuta julkaisemaa kyselyä.

– Kysyitte pitäisikö pakotteet purkaa jos RUS vastavuoroisesti purkaisi omansa! Tämähän olisikin hieno ratkaisu! Vähät Krimistä ja itä-Ukrainan sodasta. Annetaan niiden olla. Mitä seuraavaksi kv oikeuden ja YKn takaaman suvereniteetin loukkauksesta!, Kanerva ironisoi kyselyn virhettä.

– Ja sen tekee arvostettu, maan toiseksi suurin aviisi!

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt