X
SULJE MAINOS
Saudi-Arabian mukaan kalusto kuului entiselle sotilassairaalalle. / Yahya Sare'e / Twitter

Kapinalliset esittelivät vallattua aselastia

Saudi-Arabian mukaan rahtilaiva joutui piratismin kohteeksi Jemenin lähellä.

Iranin tukemat Jemenin huthikapinalliset ovat julkaisseet kuvia Saudi-Arabialta kaapatusta rahtialuksesta.

Kapinallisten mukaan Arabiemiraattien lipun alla purjehtineen Rwabee-laivan kyydissä oli aseita, ajoneuvoja, pieniä veneitä ja muuta sotilaskalustoa. Saudi-Arabian prikaatikenraali Turki Al-Malki on kertonut laivan kuljettaneen takaisin entisen sotilassairaalan tarvikkeita Socotran saarelta.

The Drive -sivuston mukaan kuvissa on useita erilaisia asevoimien rekkoja ja amerikkalainen Humvee-ajoneuvo, jonka katolle on asennettu satelliittiviestintään viittaavia laitteita. Lastina oli myös Saudi-Arabian asevoimien AK-103-rynnäkkökiväärejä ammuksineen.

Huthikapinalliset väittävät laivan tunkeutuneen Jemenin aluevesille ”vihamielisin aikein”. Saudi-Arabia on varoittanut vastatoimista, jos laivan lastia ei palauteta.

– Rahtilaiva Rwabee joutui piratismin ja kaappauksen kohteeksi Hodeidan maakunnan edustalla, al-Malki sanoi Saudi Gazette -lehdelle.

Jemenin huthikapinalliset ovat taistelleet Saudi-Arabian johtamaa liittoumaa vastaan vuodesta 2015 lähtien. Uusin laivaisku voi olla kosto joulukuun operaatiolle, jossa Yhdysvaltain laivasto takavarikoi 1 400 rynnäkkökivääriä Arabianmerellä kulkeneesta kalastusaluksesta. Sen uskotaan olleen matkalla Iranista Jemeniin.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt