X
SULJE MAINOS
Kysymys koronapassin laajentamisesta jakaa puolueita. LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER

Kansanedustajilta kannatusta työpaikkojen koronapassille Ylen kyselyssä

Perussuomalaiset vastustaa työpaikkojen koronapassia jyrkimmin.

Ylen uutiset kysyi kansanedustajilta, pitäisikö myös työnantajilla olla mahdollisuus vaatia työntekijöiltä koronapassia. Hallitus on linjannut, että asiaa ryhdytään selvittämään asiaa yhdessä työmarkkinakeskusjärjestöjen kanssa.

Vastanneista 122 kansanedustajista 70 sanoo kyllä työpaikkojen koronapassille, ei 33, ei osaa sanoa 19 ja 78 ei vastannut kyselyyn.

Kysymys koronapassin laajentamisesta jakaa puolueita. Suurimmat jakolinjat löytyvät oppositiosta. Kokoomus näkee, että työnantajien oikeus kysyä koronapassia olisi hyvä tapa pitää yritykset auki ja työntekijät terveenä. Perussuomalaiset sen sijaan vastustavat koronapassia tiukasti. Kyselyssä vain yksi perussuomalaisten kansanedustaja ilmoitti kannattavansa koronapassia.

Passin kannatus on laajaa myös hallituspuolue keskustan riveissä. Hannu Hoskonen (kesk.) ihmettelee, miksi Suomi ei ota oppia esimerkiksi Italiasta. Siellä ilman koronapassia tai negatiivista koronatestiä ei ole mitään asiaa työpaikalle.

Pääministeripuolue SDP:n kansanedustajissa on myös epäilijöitä, vaikka valtaosa Ylen kyselyyn vastanneista demarikansanedustajista kannattaa työnantajan oikeutta kysyä työntekijöiltään koronapassia.

Hallituspuolueissa koronapassin käyttäminen työpaikoilla saa laajaa kannatusta, mutta joukossa on niitäkin, jotka vielä epäröivät.

Yle kysyi kansanedustajien mielipidettä verkkokyselynä. Tarkalleen kysymys kuului näin: pitäisikö työnantajilla olla oikeus vaatia työntekijöiltään koronapassia. Kysely tehtiin 24.11.–2.12.2021. Kyselyyn vastasi 122 edustajaa 200 kansanedustajasta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt