Sirpa Paatero. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kansanedustajat ministerin valinnasta: Miten tämä on mahdollista?

Hallituksesta eronneesta Sirpa Paaterosta tulee uusi kuntaministeri.

Kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) kummastelee Antti Rinteen (sd.) hallituksesta eronneen entisen omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) nimittämistä tulevan uuden pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen kuntaministeriksi.

Matias Marttinen on jakanut Facebookissa Talouselämän tästä löytyvän uutisen, joka on otsikoitu Sdp:n yllätys: Sirpa Paatero palaamassa hallitukseen – ”Hän ei ole missään vaiheessa menettänyt puolueen luottamusta”.

– Paatero erosi puhuttuaan muunneltua totuutta eduskunnalle. Miten voi olla mahdollista, että hän palaa ministeriksi viikkoa myöhemmin?, Matias Marttinen kysyy Facebookissa.

– Viimeiset viikot ovat olleet melkoista vuoristorataa politiikassa, eikä tämä todella vahvista ihmisten luottamusta demokratiaamme kohtaan.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho kommentoi hänkin tuoreita nimityksiä.

– Suomen poliittinen järjestelmä saa #sdp ministeri-ja varapuhemies-valintojen suhteen aikamoisen kolauksen. Valinnoilla viestitetään, ettei tarvitse pysyä totuudessa, ja avoimuus päätöksenteossa on sanahelinää. #hallituskriisi @rinne #paatero #marin, Laiho tviittaa.

– On totta, että uusi pääministeri Sanna Marin joutuu tiukkaan paikkaan. Tosin minä pelkään enemmän sitä, että suomalaiset joutuu tiukkaan paikkaan. Talous on hiipumassa, työmarkkinat sekaisin, kilpailukyvyn menetys ja sitä kautta hyvinvointiyhteiskunnan rahoitus uhattuna! #talous, kansanedustaja Arto Satonen puolestaan sanoo Twitterissä.

Keskusta ja SDP päättivät hallitukseen lähtemisestä eilen illalla. Keskusta nimeää ministeriehdokkaansa maanantaiaamuna.

Myös vihreät, vasemmistoliitto ja RKP päättävät hallitukseen menosta maanantain aikana.

Paatero erosi puhuttuaan muunneltua totuutta eduskunnalle. Miten voi olla mahdollista, että hän palaa ministeriksi…

Posted by Matias Marttinen on Sunday, December 8, 2019

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt