Taloudesta puhuvaa sanotaan usein kylmäksi ja kovaksi ihmiseksi. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kansanedustajan tuska: Kun puhuu taloudesta, pidetään kylmänä

Kokoomuksen Harri Jaskari toivoo huutamisen lopettamista politiikassa.

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) kauhistelee Facebook-päivityksessään suomalaista keskustelua.

– Ajatelkaa mihin tämä maa on menossa, jos tämä huutaminen ja asioiden yksinkertaistaminen ei lopu! Nyt esimerkiksi vanhustenhoidosta on tehty poliittinen ase, vaikka kaikilla on peiliin katsomisen paikka, Harri Jaskari kirjoittaa.

– Kyllä, yksityisen sektorin tietyt yritykset ovat tehneet väärin! Mutta se tulkitaan, että kaikki yksityiset ja kolmannen sektorin palveluntuottajat ovat pahoja! Voin vakuuttaa, että tämä ei pidä paikkaansa (nimimerkillä läheltä seuraaja ja rakkaidensa huoltaja)!

Hän arvelee, että keskustelussa seuraavaksi tykit suunnataan kilpailuttajaan eli kuntiin.

– Kyllä, jotkut eivät osaa kilpailuttaa ja rahat ovat vähissä. Kyllä jotkut ajattelevat, että eivät jaksa kaikkien pikkuyritysten kanssa vääntää, pidetään palvelu itsellä ja otetaan joltain isolta yritykseltä. Mutta eivät kaikki näin tee, on myös hyviä esimerkkejä.

Harri Jaskari. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Jaskarin mukaan populistiset poliitikot luulevat, että tekemällä lakeja kaikki selviäisi: ei muuta kuin napsaistaan lisää hoitajia.

– Kun kysyy, mistä niitä hoitajia tulee, niin suu menee jo kiinni. Kenties joku huutaa, että ei ainakaan maahanmuuttajia.

– Vihonviimeinen asia on, kun meikäläinen alkaa kysyä, pitäisikö jotenkin rakentaa Suomeen vahvempi talous ja työllisyys, niin saataisiin hyvinvointivaltio kestävälle tasolle – ja kunnilla/maakunnilla olisi mahdollisuus tilata/vaatia parempaa palvelua ja rahaa/ihmisiä myös valvoa palvelun laatua.

– Ei, kun puhun taloudesta, silloin minua pidetään kylmänä ihmisenä. Vastaus tulee aina nopeasti. Kyllä rikkaammilla on varaa maksaa, nostetaan veroja. Juuri kukaan ei mieti, mitä työ tai yrittäjyys syntyy ja miten verotuloja voidaan maksimoida siten, että verotus on kohtuullista ja ihmiset ovat iloisia veronmaksajia.

Lopulta tulevat Harri Jaskarin mukaan nopeimmat helppoheikkiratkaisut. Osa ihmisistä saadaan hänen mukaansa hyvin lankaan sillä, että ilmoitetaan, että vähennetään puolustusvoimien hävittäjien määrä vaikka 44 kappaleeseen.

– Sitä lisärahaa käytetään sitten pari vuotta, kunnes taas ilmoitetaan, että vähennetään hävittäjien määrä 36 kappaleeseen. Homma on kestävällä pohjalla, eikös juu!

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt