X
SULJE MAINOS
Valtioneuvoston linna. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Kansanedustajalta tyly tuomio hallitukselle: Jäljelle jää vain velkavuori

Timo Heinosen mielestä hallitus suhtautuu huolestuttavan kepeästi velkaantumiseen.

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen tyrmää Sanna Marinin (sd.) hallituksen velanoton. Hän pitää vastuuttomana sitä, että hallitus on päättänyt rikkoa niin sanotut budjettikehykset vielä tulevinakin vuosina.

– Se tarkoittaa, että nykyinen vasemmistohallitus ei koko kaudellaan pysy vastuullisen taloudenhoidon kehyksissä. Marinin hallitus teki näin vastuutonta historiaa, Heinonen kirjoittaa Hämeen Sanomissa.

Hallitus on perustellut historiallista velanottoa ja kehysten rikkomista koronakriisillä. Heinonen on eri mieltä.

– Menokehityksiä ei nimittäin rikottu edes finanssikriisissä, joka oli maallemme paljon pahempi talouskriisi kuin nykyinen korona-aika on ollut.

Tänä vuonna kehystaso ylitetään noin 1,4 miljardilla eurolla. Tämä katetaan ottamalla lisävelkaa.

– Kuluvan vuoden osalta kyse on osin, ei tosin läheskään kokonaan, koronan aiheuttamista kuluista, mutta tulevina, vahvan talouskasvun vuosina kehyksen rikkominen on vain vastuutonta politiikkaa ja epäreilu päätös elää velaksi lasten piikkiin, Heinonen toteaa.

Kokoomusedustajan mielestä hallituksella on huolestuttavan kepeä suhtautuminen velkaantumiseen.

– Mitään ei siis käytännössä tehdä, ja tämä hallituskausi on menossa isolta osin hukkaan ja vain velkavuori jää maksettavaksi.

Heinonen näkee, että velkaantuminen on uhka hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudelle.

– Jokainen pohjoismaisia hyvinvointipalveluita kannattava puolue tulee kannattaneeksi tiukkaa ja vastuullista talouspolitiikkaa.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt