Jukka Kopra. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kansanedustaja VTV:n toimista: Koen tulevani huijatuksi

Jukka Kopra vaatii Valtiontalouden tarkastusviraston toiminnan läpivalaisua ja uudistamista.

Kansanedustaja ja kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra kertoo blogissaan olevansa huolestunut Valtiontalouden tarkastusviraston raporttien siloittelusta.

Viraston tehtävä on Kopran mukaan olla säälimättömän realistinen raportoidessaan tarkastuskohteistaan. Hän muistuttaa, että historia on täynnä esimerkkejä tilanteista, joissa maan johdolle ei ole kerrottu todenmukaisesti päätösten seurauksista, ja tulokset ovat olleet huonoja.

Lukuisat Valtiontalouden tarkastusviraston asiantuntijat ovat viime viikkoina kertoneet eduskunnan päätöksien toteutukseen liittyvien raporttien silottelusta. Kopra toteaa, että hän kokee olonsa huijatuksi, jos hän ei saa todenmukaista ja tarkkaa kuvaa eduskunnan tekemien päätösten seurauksista ja vaikutuksista.

Kopra painottaa, että VTV:n aiempaa toimintaa läpivalaistava, tarkoituksenmukaisuus arvioitava ja näistä prosesseista on tehtävä tarvittavat johtopäätökset. Tarvittaessa viraston perustehtävät ja toimintatavat on määriteltävä lailla uudelleen.

– VTV:n tehtävää on kirkastettava siten, että kaikissa olosuhteissa voidaan luottaa siihen, että ulospäin raportoidaan realistisesti ja kattavasti. […] Päättäjille ja kansalle pitää kertoa myös huonot uutiset, Kopra tiivistää.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt