Kansanedustajan mukaan Yleisradion henkilöstöpolitiikkaan on saatava muutos. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kansanedustaja vaatii Ylen palkkaukseen muutoksia

Vihreiden Inka Hopsun mukaan yhtiössä olisi parannettava työntekijöiden oikeuksia.

Vihreiden kansanedustaja Inka Hopsu kertoo jättäneensä kirjallisen kysymyksen Yleisradio Oy:n henkilöstöpolitiikkaan liittyen.

Kansanedustajan mukaan useat työntekijät ovat valittaneet ja kommentoineet ”Yleisradion henkilöstöpolitiikan vuosia kestäneistä käytänteistä, joihin liittyvät lyhyet määräaikaiset työsopimukset”. Hänen mukaansa valtio-omisteisessa yhtiössä työntekijän oikeuksia olisi parannettava.

– Ongelmana työntekijöiden kannalta on, epävarmuuden lisäksi, se että lyhyet määräaikaiset sopimukset eivät takaa työntekijöille samanlaisia oikeuksia esimerkiksi palkalliseen lomaan tai työterveyspalveluihin, Hopsu perustelee tiedotteessaan.

Inka Hopsun mukaan pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitus on ottanut ohjelmassaan tavoitteeksi  ”maailman parhaan työelämän, onnellisten ja hyvinvoivien ammattilaisten Suomen, jossa jokaisen tiedot ja taidot ovat työelämän käytössä”.

– Yleisradion osalta hallitusohjelman erinomaiset tavoitteet näyttävät ontuvan.

– Tärkeää olisi, että valtio-omisteisessa Yleisradiossa työntekijöiden oikeudet ja hyvinvointi ovat kunnossa. Omistajaohjauksen näkökulmasta hallitusohjelman kirjauksien tulisi näkyä myös Yleisradion henkilöstöpolitiikassa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt