Joonas Könttä. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kansanedustaja vaatii nollatoleranssia terrorismille

Terroristit halutaan rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Hallituspuolue keskustan kansanedustaja Joonas Könttä pitää huolestuttavana, ettei Suomessa ei ole kahden viime vuoden aikana avattu lainkaan terrorismia koskevia rikostutkintoja. Asiasta kertoi lauantaina Helsingin Sanomat.

Oikeusministeriö on esittänyt terroristilaindäädäntöön kiristyksiä, joita Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari on pitänyt riittämättöminä. Hänen mukaansa rikosvastuu ei  nyt toteudu lainsäädännön vuoksi.

– Käsittämätöntä, jos joko viranomaisten välisestä heikosta yhteistyöstä tai vanhentuneesta lainsäädännöstä – tai pahimmassa tapauksessa molemmista johtuen – oikeus ei tavoita terrorismia tukevia tahoja. Terroristiseen toimintaan osallistuvien on kohdattava rikosoikeudellinen vastuu, Könttä sanoo tiedotteessaan.

Suomen turvallisuuspoliittinen tilanne on hänen mukaansa heikentynyt viime vuosina, sekä sisäisesti että ulkoisesti.

– Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on varoittanut liiasta naiviudesta. Sinisilmäisyyteen ei maallamme ole varaa.

Lainsäädäntö ei Köntän mukaan saa olla esteenä terrorismin torjunnassa.

– Kaikki voitava on tehtävä lainsäädännön, pakkokeinojen, tutkinnan, viranomaisyhteistyön yms. kautta, mitä vain voi. Terrorismille nollatoleranssi, hän sanoo yhteisöpalvelu Twitterissä.

Köntän mukaan sekä sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) että oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (r.) on välittömästi tartuttava asiaan.

– Terrorismin torjuminen ja sen tehostaminen saa varmasti laajan tuen sekä hallituksessa, että oppositiossa, Könttä arvioi.

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt