X
SULJE MAINOS
Kansanedustajan mukaan jäljityksen tulisi olla tehokasta. LEHTIKUVA / AFP Thomas Kienzle

Kansanedustaja tyrmistyi: Tartuntoja ei saa salailla

Koronaa sairastaneesta opiskelijasta ilmoitettiin vasta viikko altistumisen jälkeen.

Kokoomuksen kansanedustaja Terhi Koulumies on tyrmistynyt kouluissa todettujen tartuntojen tiedottamisen hitaudesta.

Kansanedustaja on jakanut lukion opettajan Helsingin Sanomiin kirjoittaman mielipidekirjoituksen (alla). Kirjoituksessa kerrotaan, että Helsingin kaupunkin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala on tehnyt päätöksen, jonka mukaan koronavirustartunnoista ja -altistuksista Helsingin kouluissa tai päiväkodeissa ei tiedoteta opiskelijoille, henkilökunnalle tai vanhemmille heti, vaaan tiedot kootaan jälkikäteen kerran viikossa verkkosivuille sen jälkeen, kun jäljitys on tehty. Linjauksen taustalla on jäljityksen jumiutuminen kaupungissa.

Terhi Koulumies kertoo vahvistaneensa tiedot toimialalta oikeaksi. Hän pitää linjausta järjettömänä.

– Hetkinen? [Pääministeri] Sanna Marin (sd.) siis joutuu karanteeniin oltuaan samassa, erittäin isossa tilassa ja turvaväleillä sekä maskit päällä Tom Packalenin (ps.) kanssa, mutta Helsinki kieltää kouluja kertomasta lasten vanhemmille, jos ahtaassa luokassa on todettu koronatartunta, eikä kellään ole ollut maskeja?, Terhi Koulumies ihmettelee.

Kansanedustajan mukaan turvatoimien tekeminen kouluissa on mahdotonta, mikäli altistuksista saa tietää vasta viikon päästä tapahtuneesta. Myös mielipidekirjoituksen kirjoittanut lukion opettaja kertoo koulunsa tapauksesta, jossa koronaa sairastanut opiskelija saapui koeviikon kokeeseen, ja altistunut henkilökunta ja muut opiskelijat saivat jäljityssoiton vasta viikkoa myöhemmin.

Neljä päivää myöhemmin toinen luokassa ollut opiskelija sai positiivisen näytteen.

– Tiedottaa saa vasta, kun altistuneet on jäljitetty. Harmi vain, että siihen voi mennä vaikka viikko ja sen ajan iso joukko ihmisiä jatkaa koulussa, vaikka kuuluisi karanteeniin, Terhi Koulumies toteaa.

– Vaadin, että koulussa todetusta tartunnasta lähetetään saman tien koulun oppilaille Wilma-viesti tiedoksi. Siihen voi laittaa vaikka tarkennuksen, että altistuneita selvitetään vielä tms. Tartuntoja ei saa kuitenkaan salailla noin, kansanedustaja toteaa.

 

Muokattu 19.19. klo 10.28: Lisätty toiseen kappaleseen sen jälkeen kun jäljitys on tehty.

Hetkinen? Sanna Marin siis joutuu karanteeniin oltuaan samassa, erittäin isossa tilassa ja turvaväleillä sekä maskit…

Gepostet von Terhi Koulumies am Freitag, 16. Oktober 2020

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt