X
SULJE MAINOS
Kalle Jokinen. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Kansanedustaja tyrmistyi: Mihin katosi arvostus työmiestä kohtaan?

Kalle Jokisen mukaan lasku velkaantumisesta lankeaa lopulta työtä tekeville kansalaisille.

Kokoomuksen kansanedustaja Kalle Jokinen pitää pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen talouspolitiikkaa vastuuttomana.

– Mihin on kadonnut arvostus kovaa työmiestä tai ahkeraa ja huolellista naista kohtaan? Mihin on kadonnut huolellisen taloudenpidon arvostus, Jokinen kysyy Etelä-Suomen Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan.

Jokinen pitää käsittämättömänä sitä, että hallitus päätti keväällä rikkoa niin sanotut budjettikehykset, joilla on perinteisesti hillitty julkisten menojen kasvua. Kehysylityksiä ei voi Jokisen mielestä perustella koronakriisillä, koska myös aikaisemmat hallitukset ovat kohdanneet taloudellisesti koronaa vakavampiakin kriisejä.

Kokoomusedustajan mukaan lasku velkaantumisesta lankeaa aikanaan työtä tekeville suomalaisille.

– Tämän päivän velka on huomisen veronkorotus. Vaan mistä löytyvät Suomessa huomisen iloiset veronmaksajat? Hallitus on laiminlyönyt työllisyyttä parantavat toimet, jotka takaisivat riittävän verokertymän hyvinvointipalvelujen kustantamiseksi, hän kirjoittaa.

Jokisen mukaan Suomessa veronkorotuksille ei näy loppua, mutta Viron valtiovarainministeri sen sijaan on ehdottanut tuloverotuksen laskemista nykyisestä 20 prosentista jopa 13 prosenttiin, jotta veropolitiikka tukee talouskasvua ja auttaa siten turvaamaan palvelut.

– Samaan aikaan Suomen hallitus aikoo paikata tuhlailevaa taloutta veronkorotuksilla ja lisäveroilla. Jo ennestään sietämättömän korkealla olevat työn ja yrittämisen, polttoaineiden, ajoneuvojen ja sähkön verotus saanevat korotuksen ja rinnalleen vielä uuden maakuntaveron ahkerien työssäkäyvien veromaksajien näännyttämiseksi, Jokinen toteaa.

Kokoomusedustaja kummeksuu sitä, että työ ei tunnu saavan enää ansaitsemaansa arvostusta.

– Samaan hengen vetoon osa hallituspuolueista ajaa vastikkeetonta kansalaispalkkaa, työn orjien vapauttamiseksi, heille, joille työn tekeminen on vastenmielistä. Vanha sananlasku ”Hullu paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä” on muokkautumassa muotoon ”Hullu paljon töitä tekee ja veroja maksaa, viisas hullun siivellä loisii”.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt