Pihla Keto-Huovinen. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kansanedustaja: Tasa-arvossa on työtä vielä kotimaassakin

Pihla Keto-Huovisen mukaan Suomessa ei aina toimita mallioppilaan tavoin.

Kokoomuksen kansanedustaja Pihla Keto-Huovisen mukaan Suomessa on vielä tekemistä tasa-arvon toteutumisessa, vaikka tutkimusten mukaan se onkin maailman toiseksi tasa-arvoisin maa.

– Tästä huolimatta 2/3 naisista kokee miesten yhteiskunnallisen aseman olevan parempi kuin naisten. Samoin ajattelee noin puolet miehistä, hän sanoo blogissaan.

Kasvatus ja opetus ovat Keto-Huovisen mukaan avainasemassa, jos samat mahdollisuudet menestykseen halutaan tarjota molemmille sukupuolille ja nähdä tulevaisuudessa enemmän naisia myös pörssiyhtiöiden johdossa.

Hän muistuttaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön sanoneen syyskuussa, että sukupuolten välisen tasa-arvon parantaminen on ollut määrätietoinen tavoite koko Suomen itsenäisyyden ajan ja että se on ollut myös ratkaisevan tärkeää maan menestyksen kannalta.

– Suomi onkin sitoutunut tukemaan tasa-arvon toteutumista kaikkialla maailmassa, mutta vaikka 80-luvulta on tultu iso askel tähän päivään, on meillä työtä vielä kotimaassakin – meillä jokaisella, Keto-Huovinen sanoo.

Hänen mukaansa jokaisella on aina mahdollisuus käyttäytyä ja valita toisin.

– On uskallettava myöntää myös itselle, ettei aina toimi mallioppilaan tavoin ja nähdä huono kohtelu ja häirintä myös omassa käytöksessä, eikä vaan ainoastaan ympärillämme.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt