Pia Lohikoski. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kansanedustaja syyttää ”kaupallista mediaa” hallituksen myllytyksestä

Vasemmistoliiton Pia Lohikosken mukaan mediatalot vaikuttavat suuttuneen hallitukselle.

– #Postigate saa pohtimaan kaupallista mediaa, jota työnantajapuolella edustaa EK:lainen Medialiitto. Se oli osapuoli TES-shoppailua koskevassa kiistassa. Kun TES-halpuutus peruttiin, näyttäisi kuin mediatalot olisivat suuttuneet maan hallitukselle, jonka tahto ei ole EK:n taskussa, vasemmistoliiton kansanedustaja Pia Lohikoski toteaa Twitterissä.

Lohikosken kommentti on kerännyt runsaasti kritiikkiä.

– On se kumma kun vapaa media ruotii hyvistenkin hallitusta kriittisesti, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen toteaa sarkastisesti.

Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimituksen esimies Jussi Pullinen kutsuu Pia Lohikosken väitettä ”aika rajuksi” ja vihjaa puheiden olevan salaliittojen rakentamista.

– No aika jännä, että vaatimaton pohdintani on mielestäsi raju. Eikö ole ihan perusasia miettiä yhteiskunnan valtasuhteita, joihin parlamentin lisäksi kuuluu myös median valta ja omistussuhteet, Pia Lohikoski vastaa.

Kansanedustaja sanoo kommenttiketjussa, ettei hän  ole kyseenalaistanut journalismin vapautta tai puhunut salaliitosta.

Ei ole kovin salaiselta näyttänyt kaupallisten medioiden puolelta noussut myllytys. Vai mistä kertoo tämä, jossa saadaan aikaan jopa hallituksen sisäisistä kokouksistakin joku #ovigate, Lohikoski toteaa.

Suomen Kuvalehden toimittaja Salla Vuorikoski kysyy puolestaan Lohikoskelta tarkoittaako hän, että Medialiitto jakelisi ohjeita toimittajille siitä, miten hallitusta pitää käsitellä, ja riippumattomat toimittajat niitä noudattaisivat.

– En meinaa. Pohdin, miltä asiat näyttävät. Esim. iltapäivälehdet tuntuvat usein ottavan poliittisesti kantaa. Sen ääneen sanominen ei tarkoita, että kukaan kieltäisi vapaata journalismia. Yhteiskuntatieteellinen tutkimuskin kyseenalaistaa onko täyttä objektiivisuutta edes olemassa, Pia Lohikoski vastaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt